Lukašenko intervijā CNN: "Ja jūs mūs vajāsiet, es būšu prezidents uz mūžu" (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: TASS/Scanpix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko sniedzis interviju ASV medijam CNN, kurā viņš agresīvi izteicis vairākus nepatiesus apgalvojumus, kā arī piedraudējis palikt Baltkrievijas prezidenta amatā uz mūžu.

Intervijā Lukašenko norādījis, ka neplānojot būt Baltkrievijas prezidents līdz nāvei, tomēr brīdināja, ka gadījumā, ja Rietumi turpināšot Baltkrieviju “vajāt”, viņš amatu neatstās.

“Ja jūs mūs vajāsiet, es būšu mūžīgais prezidents. Es esmu vēl jauns, nevis kā jūsu Vašingtonas apgabala komitejā [Baltajā namā],” norādīja Lukašenko.

Tāpat viņš noraidījis CNN apgalvojumus, ka Minskā Lukašenko režīma īstenoto represiju dēļ valdot baiļu atmosfēra.

“Baiļu atmosfēra? Meli. Jūs esat pa Minsku staigājuši? Mūsu cilvēki negrib ar jums runāt, jo jūs visu laiku sagrozāt informāciju. Izskatās, ka jūs esat atbraukuši mani vainot, acīmredzot jums tāds uzdevums,” norāda Lukašenko.

Tāpat viņš noraidījis informāciju, ka Baltkrievijas policija šāvusi uz miermīlīgiem protestētājiem ar kaujas munīciju.

“Es zinu tikai vienu gadījumu par protestētāja nāvi, bet viņš pats bija ieradies nogalināt. Visi pārējie [protestos mirušie] - kurš no Covid-19 nomira, kurš no astmas, vēl kāds no vēža,” izteicās Baltkrievijas diktators.

Lukašenko arī paziņoja, ka Baltkrievijā neesot Krievijas militāro bāzu, esot vien divas sabiedriskas nozīmes bāzes.

“Tomēr, ja būs nepieciešams pretoties jūsu [Rietumu] agresijai, visa Baltkrievija pārvērtīsies par armijas bāzi. Mēs ar Krieviju būvēsim savu nākotni un pat jūs mūs nespēsiet iztraucēt,” norādīja Lukašenko.

Intervijā Lukašenko arī norāda, ka opozīcijas līderi Svetlanu Tihanovsku no Baltkrievijas neviens neesot izraidījis, jo viņa pati esot lūgusi viņas nogādāšanu citā valstī.

Tikmēr Baltkrievijas varas iestāžu īstenotā lidmašīnas “Ryanair” nosēdināšana Minskā neesot bijusi specdienestu operācija opozīcijas aktīvista Romāna Protaseviča aizturēšanai.

“Tās ir jūsu fantāzijas. Es varu garantēt, ka lidojumi virs Baltkrievijas ir droši, tomēr, ja mēs redzēsim draudus valsts drošībai, jebkura lidmašīna tiks nosēdināta. Negribat lidot? Nekas, iztiksim. Mēs bez Eiropas Savienības dzīvojām un dzīvosim vēl daudzus gadus. To, kas mums jāpārdod, pārdosim Krievijā un Āzijā,” intervijā norādīja Lukašenko.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu