Video ⟩ Dzērājšoferis Jelgavā izpelnās krimināllietu par braukšanu bez tiesībām un bēgšanu no policijas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.facebook.com/VPZRP

Ja pamanāt, ka transportlīdzeklis pa ceļu pārvietojas aizdomīgi un ir pamatotas aizdomas, ka tā vadītājs pie stūres nemaz nedrīkst atrasties, nevajag kautrēties un uzreiz ziņot likumsargiem. Nereti aizdomas izrādās pamatotas, tāpēc, jo ātrāk šāds braucējs tiek apturēts, jo labāk.

Tā, piemēram, sestdien, 2. oktobrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas inspektori saņēma informāciju, ka kāds autovadītājs pie stūres varētu būt sēdies alkohola reibumā. Policisti aprakstam atbilstošu auto pamanīja Jelgavā pie ēkas Driksas ielā 4, taču tā vadītājs, ieraugot likumsargus, sāka bēgšanu, liecina ieraksts Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Facebook kontā.

Kā redzams Valsts policijas video, pelēkais Opel Astra universālis, melniem dūmu mutuļiem veļoties, Jelgavas ielās veic vairākus bīstamus manevrus, apdraudot ne tikai citus satiksmes dalībniekus, bet arī sevi. Laimīgā kārtā viņa bēgšana no likuma nebija ilga. Vienā no krustojumiem viņš nolēma nogriezties pa kreisi, taču bija pārāk ātrs un uzbrauca ietves apmalei, uztriecoties arī ceļa zīmes stabam. Vadītājs centās patverties kādas daudzdzīvokļu ēkas pagalmā, taču dienesta automašīna to apsteidza un nobloķēja ceļu no priekšpuses. 

Pēc vadītāja personības noskaidrošanas atklājās, ka Opel automobili vadīja 1980. gadā dzimis vīrietis, kuram par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā ir piemērots aizliegums vadīt transportlīdzekļus. Arī šoreiz viņš pie stūres bija sēdies 2,35 promiļu reibumā.  

Saistībā ar notikušo ir sākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Tāpat sākts viens administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, respektīvi, par bēgšanu.

Otrs administratīvā pārkāpuma process sākts par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību. Par minēto pārkāpumu autovadītājam ir piemērots naudas sods 140 eiro. Tā kā sodi par visiem pārkāpumiem tiek skaitīti kopā, tā ir vien neliela daļa no soda par braukšanu reibumā. Jau esam ziņojuši, ja reibums ir lielāks par 1,5 promilēm, tiek atņemtas autovadītāja tiesības uz pieciem gadiem un piemērots līdz pat 2000 eiro naudas sods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu