Bērnu slimnīca rīko konferenci “Bērnu un pusaudžu mentālā veselība”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bērnu slimnīcas fonds 8. oktobrī rīkoja tiešsaistes konferenci “Bērnu un pusaudžu mentālā veselība".

Bērnu slimnīcas fonds (BSF) sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) un Bērnu un pusaudžu resursu centru (BPRC) rīko starptautisku konferenci, kas veltīta bērnu un pusaudžu mentālās veselības tēmai un aktualitātēm. Katru gadu 10. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules garīgās veselības diena, un, ņemot vērā Covid-19 pandēmiju un tās ietekmi uz bērnu un pusaudžu mentālo veselību, Bērnu slimnīcas fonda 20 gadu jubilejas konference tiks veltīta šai tēmai. Tēmas aktualitāti demonstrē arī tas, ka jau šobrīd tai reģistrējušies 922 dalībnieki!

Konferences ietvaros gan Latvijā, gan ārvalstīs atzīti speciālisti stāstīs par pasaules praksē pierādītām metodēm darbā ar bērniem un pusaudžiem ar depresiju, autiskā spektra traucējumiem vai citām mentālās veselības grūtībām, kā arī par bērnu un pusaudžu mentālās veselības aprūpes sistēmas stāvokli Latvijā. Konferenci atklās BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, BSF valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa, kā arī Valsts prezidenta kundze Andra Levite.

Kā speciālisti no Latvijas konferencē piedalīsies: BKUS Psihiatrijas klīnikas vadītājs Dr. Ņikita Bezborodovs, Pusaudžu resursu centra klīniskā vadītāja Dr. Anete Masaļska, Latvijas Autisma apvienības vadītāja Līga Bērziņa, sertificēta uzvedības analītiķe un ABA terapeite Ilona Smirnova. Savukārt no Lielbritānijas un Portugāles lekcijas sniegs augsti kvalificēti dialektisko un kognitīvo uzvedības terapiju speciālisti, runas terapijas speciāliste un neirobioloģe.

Plkst. 11:00-12:00 konferences ietvaros norisināsies arī diskusija starp Latvijas atbildīgajām amatpersonām par bērnu un jauniešu mentālās veselības sistēmas stāvokli Latvijā. Diskusijā piedalīsies LR veselības ministrs Daniels Pavļuts, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, fFinanšu ministrs Jānis Reirs, kā arī labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Diskusijas moderators būs TVNET žurnālists Mārtiņš Daugulis.

Konference visiem interesentiem būs skatāma bez maksas konferences mājaslapā, kā arī BSF, BKUS un PRC Facebook lapās.

Plašāka informācija par konferences programmu, kā arī reģistrācija konferencei pieejama vietnē: https://konference.bsf.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu