"Jāņa Ruņģa klātbūtne" izdod jaunu video, kas uzņemts Liepājā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Ģitārista Jāņa Ruņģa apvienība "Jāņa Ruņģa klātbūtne" laidusi klajā jaunu singlu "Šūna", kam tapis arī atraktīvs debitējušās režisores Martas Mēness radīts videoklips.

Dziesma ņemta no apvienības "Jāņa Ruņģa klātbūtne" jaunākā albuma “Dzīvojumi”.

"Reiz kādā rēnā ziemas vakarā divi draugi satikās zūmā, lai virtuāli un nesteidzīgā gaisotnē kopīgi baudītu katrs savu vīnogu izstrādājumu," dziesmas tapšanas stāstu šķetina Jānis. "Viņus šķīra teju 300 kilometri, bet interneta savienojums bija tikpat spēcīgs kā dzērieni. Radās jautājums par mūzikas videoklipu, un Marta piekrita, ka kaut kas jau ir jādara un kaut kad ir beidzot atkal jāsatiekas. Piemēram, Liepājā…"

Ātri vien tika izsecināts, ka absurdajam laikam vislabāk atbildīs dziesma “Šūna”, jo Marta jau tās pašas minētās sarunas laikā uzrežisēja galvā pamatideju: “Nū, es redzu Miķeli triko, un tev būs jārok grāvis. Vēl mums vajag kontrabasu.”

“Dziesma lieliski raksturo sajūtu, kad pandēmija iespēra ne tikai pa kabatas, bet arī dvēseles dibenu. Sajutām, ka esam šūnas iekš kādas lielākas sistēmas…”

tā Ruņģis.

Videoklipa tapšana kļuva par legālu iespējamību draugiem atkal satikties. Interneta portālu komentāros tika atkal un atkal lasīts, ka māksliniekiem krīzē vajadzētu rakt grāvjus, nevis lūgt atbalstu, tādēļ šī doma nonāca arī līdz realizācijai videoklipā. Problēma radās vienīgi ar kontrabasa sarunāšanu, kā rezultātā Jānis basa solo partiju klipā izpilda uz lāpstas.

Noskaties!

Oriģinālā dziesmas ierakstā to ar īstu kontrabasu gan izpilda Staņislavs Judins. Ieraksts tapa Mārtiņa Krastiņa studijā, un tajā piedalījās arī ģitārists Miķelis Putniņš, kuram, pēc režisores ieceres, jau videoklipa filmēšanā tad nu nācās piemērīt triko. Draugu tikšanās, kadrā redzamajās aktivitātēs iesaistoties arī māksliniecei Diana Lelis, notika kolorītajā Karostā, un to nofilmēja Reinis Helmuts Aristovs, ar dronu izklaidējoties Kasparam Jaudzemam. Samontēt radīto absurda darbu Martai Mēness palīdzēja Dāvis Kristaps Aigars.

Singls un tā video tapis ar grupas “alejas”, Kristera Gontareva, Mārtiņa Krastiņa, Sanitas Tauriņas, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Ar šo singlu "Jāņa Ruņģa klātbūtne" noslēdz sava otrā albuma “Dzīvojumi” ciklu, jo studijā jau tiek ierakstītas nākamgad ieplānotā trešā albuma dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu