Pabriks par pieaugošajām gāzes cenām: valdībai nopietni jādomā par materiālo rezervju veidošanu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Redzot kādu iespaidu Eiropā atstāj pieaugošās gāzes cenas, valdībai nopietni būs jādomā, kā veidot un kam uzticēt veidot dažādas materiālās rezerves, sociālajā tīklā "Twitter" norādījis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs arī norādījis, ka Aizsardzības ministrija strādā pie šāda piedāvājuma.

Valsts materiālo rezervju likumā skaidrots, ka valsts materiālo rezervju nomenklatūra ir valsts materiālo rezervju saraksts, kurā norādīts materiālo resursu veids, apjoms un ministrija, kuras pārstāvētās nozares vajadzībām tiek veidotas valsts materiālās rezerves.

Valsts materiālās rezerves izmanto katastrofu pārvaldīšanā ietilpstošajos reaģēšanas pasākumos, militāra apdraudējuma pārvarēšanas pasākumos, krīzes situāciju pārvarēšanas pasākumos, sabiedriskās drošības nodrošināšanas pasākumos, tautsaimniecības mobilizācijas plānā paredzētajos pasākumos un vēl citos pasākumos.

Kā ziņots, lai kompensētu straujo elektroenerģijas cenu kāpumu, Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi piedāvājumu par 10 eiro palielināt atbalsta apjomu visām aizsargātajām lietotāju grupām, tostarp daudzbērnu ģimenēm un mazturīgām mājsaimniecībām, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Atbalsta palielinājumam no budžeta līdzekļiem papildu nepieciešami 17,5 miljoni eiro gadā. Par to vēl būs jālemj valdībai.

Jau vēstīts, ka ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) bija sasaucis Valsts enerģētiskās krīzes centra sēdi, kurā nozares atbildīgo iestāžu pārstāvji informēja, ka gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes, gan siltumenerģijas ražošanā izmantotie izejmateriāli Latvijā ir pietiekamā daudzumā, taču vērojamas cenu izmaiņas - straujākas izmaiņas ir elektroenerģijai un dabasgāzei, mazāk straujas - šķeldai un citiem resursiem, kas tiek izmantoti siltumenerģijas ražošanā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu