Partnera neuzticība ir kliedziens: parūpējies par sevi!

Ieva Sīmane
, Seksa koučs, attiecību terapeite
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Uzticība ir tas, uz ko mēs paļaujamies, saistoties ar to īpašo cilvēku, taču reti kad rēķināmies, ka neesam pasargāti no tā, ka mums pašiem vai partnerim var iepatikties kāds cits, mēs neesam pasargāti no pēkšņām simpātijām.

Slepena aizraušanās var būt bēgšana no sevis, no attiecībām, rutīnas. Bet reizēm tā ir mīlestība, kurai neiespējami pretoties. Viss ir likumsakarīgs. Tie, kuriem kaut kā būtiska nepietiek esošajās partnerattiecībās, meklē to “kaut ko” citos, ne sevī.

Mūsdienās pret otru cilvēku ir nenormālas prasības - ideālisms!

Ļoti, ļoti bieži, pārāk bieži nākas dzirdēt klientu sūdzības par krāpšanas gadījumiem partnerattiecībās.

Apkopotie pieredzes stāsti rāda, ka viens no populārākajiem, ja ne pats

biežākais krāpšanas iemesls ir rūpju un intereses trūkums pašiem par sevi!

Pārsvarā sievietes, bet arī vīrieši, realizē un principā iztukšo sevi daudzajos dzīves pienākumos, izšķīst rūpēs par apkārtējiem un partnerattiecībām, kurās seksualitāte īstenota tās dabiskajā izpausmē, nepaliek enerģijas, laika, intereses.

Nevēlos attaisnot nevienu dēkaini, taču ir vērts zināt, ka neuzticība ir savā ziņā apstākļu sakritība, kas palīdzējusi cilvēkiem risināt kādu nepietiekamību attiecībās.

Piemēram, ja vīrietim ilgstoši pietrūkst seksuālas tuvības ar savu sievieti, ar laiku viņš kļūst viegli izprovocējams uz ārējiem kairinātājiem, stāsies spēkā apstākļu sakritības princips, kuram viņš, visdrīzāk, ļausies.

Savukārt, ja sievietei ilgstoši pietrūks emocionālas tuvības ar savu vīrieti, ar laiku viņa izjutīs prieku un saviļņojumu (bieži kopā ar vainas sajūtu) par citu vīriešu uzmanības apliecinājumiem.

Un tad vienudien nāk klajā nodevība… tā burtiski uzspridzina prātu un pašapziņu! Kā tiktāl varēja nonākt? Kā varēju nepamanīt?

Es vienmēr klientiem saku - katrā krāpšanā ir arī kaut kas labs! Izklausās neticami, vai ne? Taču lielākoties sesijās ar klientiem šo labo izdodas atrast. Un tas ir sākums lieliskām pārmaiņām, izaugsmei.

Pēc krāpšanas gadījumiem cilvēki pēkšņi atsāk nodarboties ar sportu, apgūt jaunus hobijus, kopt sevi, izglītojas, izbrīvē laiku atpūtai un pamatu pamatos - rūpes par sevi liek pirmajā vietā, lai būtu interesanti ne tikai sev, bet arī partnerim.

Nav lieki piebilst, arī libido - griba baudīt dzīvi, seksu, sevi - atgriežas ar uzviju!

Šādas grūtības ir abu partneru atbildība. Nav viena vainīgā, ja vien kāds no jums nav patoloģisks ļaundaris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu