Muižniece: Skolēnus nedrīkst vest uz skolu ar Covid-19 saslimšanas simptomiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Mums jābūt nulles tolerancei pret rīcību, kad vecāki pieņem lēmumu skolēnu ar Covid-19 saslimšanas simptomiem vest uz skolu, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Ministre vērsa uzmanību uz "satraucošajiem datiem", ka

skolās 64% gadījumos, kad konstatē Covid-19 inficēšanos, bijuši kādi no saslimšanas simptomiem, piemēram, sāpes kaklā, iesnas vai klepus.

"Šajā brīdī, jo īpaši, kad redzam drūmo situāciju aprūpes sistēmā, mums ir jābūt nulles tolerancei pret šādu te rīcību, kad vecāki, kuri ir pieauguši cilvēki, pieņem lēmumu skolēnu ar simptomiem vest uz skolu," norādīja Muižniece.

Viņa atkārtoti aicināja būt atbildīgiem.

Vienlaikus Muižniece kliedēja mītu, skaidrojot, ka runām par skolu slēgšana un pagarināto skolēnu brīvlaiku nav nekāda pamata.

Jau ziņots, ka, pēc Veselības ministrijas (VM) aktuālākajiem datiem, līdz šim skrīningā atklāti 12,5% no visiem izglītības iestādēs reģistrētajiem Covid-19 gadījumiem.

Laikā no 24.augusta līdz 3.oktobrim izglītības iestādēs reģistrēti 20 523 Covid-19 gadījumi. Tai skaitā skrīninga rezultātā atklāti 2569 gadījumi, kas ir 12,5%.

No visiem inficētajiem 5396 bijuši bērni. Tai skaitā skrīnings atklājis 2145 gadījumus skolas vecuma bērnu vidū.

Visvairāk - 2377 - inficēto šajā laikā bija vecuma grupā no desmit līdz 14 gadiem. Covid-19 konstatēts arī 1649 skolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem, kā arī 1370 sešus līdz deviņus gadus veciem izglītojamajiem.

VM norāda, ka 64,1% no visiem Covid-19 gadījumiem izglītojamo vidū bija simptomātiski.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu