Drona video parādīts, kā izskatās viesuļvētras viducī (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Viesuļvētras "Sems" viducī
Viesuļvētras "Sems" viducī Foto: Reuters/ScanPix

Iespēja ielūkoties viesuļvētras iekšienē nav bieža, tomēr tagad jaunais drona video tieši šādu iespēju sniedz mums visiem.

Video redzama viesuļvētras “Sems” iekšiene 2021, gada 30. septembrī. Dronam “Saildrone Explorer SD 1045” viesuļvētras iekšienē bija jāiztur 193 kilometrus stundā ātrs vējš un jāuzmanās no 15 metrus augstiem viļņiem.

Ja esi siltumā, sausumā un drošībā, ieslēdz video un ielūkojies viesuļvētrā. Diez vai tu vēlētos nokļūt vētras iekšienē realitātē.

VIDEO: IELŪKOJIES VIESUĻVĒTRĀ

Drona uzdevums bija savākt reālā laika datus, kurus pēc tam varētu izmantot, lai paredzētu viesuļvētru modeļus. Drons bija aprīkots ar īpašu viesuļvētru spārnu, kas nozīmē to, ka tas ir vadāms un spēj uzņemt video arī ļoti lielā vējā, vēstīts vietnē "Science Alert".

“Šis drons spēj nokļūt tur, kur neviens izpētes aparāts vēl nav bijis. Tas spēj iekuģot pašā viesuļvētras acī, savākt datus, kas mainīs mūsu izpratni par spēcīgām vētrām,” pauda drona radītājs Ričards Dženkinss.

Septiņus metrus garais drons ir aprīkots ar meteoroloģiskajiem un okeanogrāfiskajiem sensoriem, kā arī mikrofoniem un kamerām. Drons darbojas ar saules un vēja enerģiju, kā arī izmanto mākslīgo intelektu, lai izanalizētu dažādus datus, kas saistīti ar vētru, kurā drons ielidojis.

VIDEO: VIESUĻVĒTRAS "SEMS" VIDUCĪ

Dronu, izmantojot satelītu, attālināti vada cilvēks. Ierīce jūrā var izdzīvot vairāk nekā gadu. Pagaidām virs Atlantijas okeāna darbojas piecas autonomās ierīces, kas kopumā izanalizējušas 13000 dienas okeānā.

Viesuļvētra Sems ir ilgākā un spēcīgākā 2021. gada viesuļvētru sezonas viesuļvētra Atlantijas okeānā. Par laimi, tā nenonāca virs sauszemes un nu jau ir rimusies.

Nākotnē šo tehnoloģiju varētu izmantot, lai vērotu viesuļvētru attīstību, kas savukārt varētu palīdzēt glābt daudzas dzīvības.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu