Aktrise Agnese Budovska izvēles priekšā: "Man grūti kaut ko jaunu dot skatītājiem"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska
Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā teātra un kino aktrise Agnese Budovska (agrāk Cīrule) pēc dēla piedzimšanas atgriezusies uz skatuves, taču cer, ka tuvākajā laikā izdosies iegūt papildu izglītību, lai, iespējams, realizētu sevi citur.

Aktrise intervijā žurnālam "Ieva" atklāj, ka ļoti mīl savu profesiju, taču, pārnākot mājās pie sava gadu vecā bērna, viņai lūst sirds.

"Ir dzīve pirms bērna un dzīve pēc bērna. Dzīvei pēc bērna ir cits piepildījums un cita vērtību skala, un man ir skaidrs, ka nevajag atstāt sevi visu šajā teātra ēkā, kurā mēs sēžam, un nevajag atstāt sevi visu filmēšanas laukumā. Vajag darīt maksimāli daudz, bet jāspēj salāgot tā, lai paliek arī tam mazajam cilvēkam un ģimenei. Kam tad mēs tos bērnus vispār dzemdējam? Bērnam vajag manu klātbūtni.

Un brīdī, kad es tehnisku iemeslu dēļ jau trīs stundas stāvu aizkulisēs, man liekas - ko es te daru?

Manam bērnam tās trīs stundas būtu zelta vērtē," skaidro Budovska.

Aktrise atklāj, ka jau pirms attiecībām ar vīru Matīsu un bērniņa piedzimšanas viņa apsvērusi domu pamest teātri: "Jau tad pa teātri staigāju ar sajūtu, ka man jāraksta atlūgums un jāiet projām. Ne tāpēc, ka te kaut kas notiktu nepareizi, bet tāpēc, ka man kā cilvēkam ļoti nepieciešamas pārmaiņas. Tagad esmu atgriezusies, un man ir sajūta, ka neesmu bijusi prom. Tas nozīmē, ka neesmu sevi piepildījusi. (..) Ir lietas, kas kļuvušas skaidrākas, bet neesmu sevī ielikusi kaut ko jaunu, līdz ar to man grūti kaut ko jaunu dot skatītājiem. Man liekas, tas ir tā liekulīgi."

Atgādinām, ka šā gada 24. jūlijā Agnese apprecējās ar bērnības draugu, aktieri Matīsu Budovski, pēc kāzām pārejot vīra uzvārdā. 

Šīs ir Agneses otrās laulības - vēl 2019. gadā "Sarkanā meža" pirmizrādē viņu pavadīja vīrs Austris Cīrulis.

Agnese Cīrule, tagad Budovska, kopš 2014. gada ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise. Vairākas reizes nominēta Spēlmaņu nakts balvai. Balvu ieguvusi 2016. gadā nominācijā "Gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks" par līgavas lomu izrādē "Asins kāzas" Latvijas Nacionālajā teātrī.

Pilnu interviju ar aktrisi Agnesi Budovsku lasiet žurnāla "Ieva" 6. oktobra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu