Romas domes vēlēšanās vadībā izvirzījusies Musolīni mazmeita

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zumapress/Scanpix

Itālijas pirmskara laika un kara gadu diktatora Benito Musolīni mazmeita Rakele Musolīni saņēmusi vislielāko balsu skaitu Romas domes vēlēšanās, liecina trešdien publiskotie rezultāti.

Pēc rezultātu saskaitīšanas 97% vēlēšanu iecirkņu skaidrs, ka Musolīni bijusi pirmā izvēle vairāk nekā 8200 vēlētāju.

47 gadus vecā politiķe, kura pārstāv labējo partiju "Itālijas brāļi" ("Fratelli d'Italia"), uzsvēra, ka viņas uzvārdam nav nekādas saistības ar popularitāti.

"Cilvēks dominē pār savu uzvārdu, lai kāds slogs tas arī nebūtu," laikrakstam "La Repubblica" sacījusi Musolīni, piebilstot, ka viņai ir daudz draugu, kam ir kreisi politiskie uzskati.

Viņas tēvs Romano, kurš jau aizgājis mūžībā, bija džeza pianists un aktrises Sofijas Lorēnas svainis. Romano bija Musolīni ceturtais bērns.

Arī citi Musolīni pēcteči ir darbojušies politikā, visi pārstāvot labējās partijas, tostarp Rakeles pusmāsa Alesandra Musolīni, kas savulaik tika ievēlēta Eiropas Parlamentā (EP).

Labējās partijas guvušas visai vājus rezultātus svētdien un pirmdien Itālijā notikušajās municipālajās vēlēšanās, zaudējot mēra vēlēšanās Milānā, Neapolē, Boloņā un citās pilsētās.

Romā gaidāma mēra vēlēšanu otrā kārta, kurā sacentīsies labējais kandidāts Enriko Mičeti un centriski kreisais bijušais ekonomikas ministrs Roberto Gualtjēri. Pirmajā kārtā Mičeti izcīnījis 30% balsu, bet Gualtjēri 27%, taču sabiedriskās domas aptaujas otrajā kārtā prognozē uzvaru Gualtjēri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu