Piedzēries tēvs ved nepiesprādzētu bērnu un iekļūst avārijā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Neviens satiksmes negadījums nav patīkams, taču īpaši nepatīkami ir tie, kurus izraisa šoferi reibumā un cieš pilnīgi nevainīgi cilvēki. Piemēram, Rīgā, Buļļu ielā, 5. oktobrī bija redzama aina ar diviem atstatus stāvošiem, pamatīgi sasistiem automobiļiem. Kāpēc tie tur stāv, skaidrojuma pirmajā mirklī nav, taču izrādās, ka tās ir divas no piektdienas avārijā cietušajām mašīnām. 

Kā vēsta TV3 raidījums Degpunktā, piektdienas, 1. oktobra pēcpusdienā šeit avāriju bija izraisījis krietni iereibis autovadītājs ar Volkswagen Passat. Tā kā tikai dažas minūtes pēc negadījuma notikuma vietai garām brauca Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, viņi turpat satika vaininieku, kurš sēdēja zālē līdzās trotuāram, klēpī turēdams bērnu. 

Cietušā zēna tēvs stāstīja, ka īsti nezinot, kā avārija notikusi - varbūt kāds negaidīti piegriezis priekšā, varbūt viņš aizskatījies uz dēlu. Lai kā, zēns bija guvis traumas un policijas darbiniece steidza izsaukt mediķus, kā arī sniegt pirmo palīdzību. 

Uz notikuma vietu atbraukušie mediķi novērtēja zēna veselības stāvokli un nolēma bērnu hospitalizēt. Šoferis pats no medicīniskās palīdzības atteicās. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Brīdi vēlāk bija redzami dūmi no transportlīdzekļa, tādēļ operatīvo dienestu pulku papildināja arī glābēji-ugunsdzēsēji. Par laimi auto tikai kūpēja, tāpēc ugunsdzēsēji parūpējās, lai ar to nekas slikts vairs nevar notikt.

Pašvaldības policijas darbiniecei jau sākumā bija aizdomas, ka cietušā zēna tēvs pie stūres sēdies reibumā. Viņš to noliedza, sakot, ka dzēris dienu iepriekš. Viņa sacītais neguva apstiprinājumu pēc testa ar alkometru, kurš uzrādīja gandrīz 2 promiļu reibumu. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Ceļu policijas bataljona komandieris Jānis Parādnieks Degpunktam arī pastāstīja, ka pēc 2014. gadā dzimušā bērna traumām var spriest, ka viņš negadījuma brīdī nebija piesprādzēts.

Saistībā ar notikušo ir ierosināts kriminālprocess, notiek izmeklēšana un apstākļu skaidrošana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu