Igaunija pirks pretkuģu raķetes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Igaunijas jūras spēki plāno izveidot jaunu krasta apsardzes apakšvienību un tās bruņojumam iegādāties pretkuģu raķetes.

Otrdien Igaunija parakstīja līgumu ar Izraēlas un Singapūras kopuzņēmumu "Proteeus Advanced Systems" par šo abu valstu kopražojuma mobilo pretkuģu raķešu sistēmu "Blue Spear 5G SSM" iegādi. Šīs raķetes domātas jaunajai apakšvienībai.

Gaidāms, ka jaunajā apakšvienībā būs 20 līdz 30 profesionālā dienesta karavīri un apmēram 175 obligātā dienesta karavīri.

Gaidāms, ka apakšvienība tiks izveidota 2023.gada otrajā pusē, kad paredzēts saņemt pirmās raķešu sistēmas "Blue Spear".

Iegādājamo raķešu sistēmu skaits un darījuma summa ir konfidenciāli, žurnālistiem trešdien sacīja Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets.

Viņš piebilda, ka Igaunijas krasta apsardzes spēju attīstībai paredzēts atvēlēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs, kas noslēdzis līgumu par raķešu iegādi, norādījis, ka "Blue Spear" pašlaik ir vismodernākās mobilās pretkuģu raķešu sistēmas un ar iegādātajām sistēmām būs pietiekami, lai aizsargātu visu Igaunijas piekrasti.

"Proteus Advanced Systems" ir Izraēlas valsts uzņēmuma "Israel Aerospace Industries" un Singapūras valsts kompānijas "ST Engineering Land System" kopuzņēmums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu