Valdībā lokdauns šobrīd netiek apspriests; plāno krietni mazināt iedzīvotāju kontaktus (49)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministri un premjers
Ministri un premjers Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīt, 7.oktobrī, valdība varētu pieņemt tādu ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītu lēmumu, kas samazinātu iedzīvotāju kontaktus par 40 līdz 60%, trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" uzsvēra Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Viņa teica, ka primārais mērķis infekcijas izplatības samazināšanai ir samazināt iedzīvotāju kontaktu skaitu par 40-60%. Tāpat viņa piebilda, ka tieši nevakcinētie ir daudz lielāks drauds sabiedrības veselībai, tāpēc ierobežojumi pamatā attieksies tieši uz šo iedzīvotāju grupu.

Tāpat plānoti arī ierobežojumi, kurus attiecinās uz vakcinētajiem. Siliņa minēja, ka masku nēsāšana publiskās vietās un attālinātais darbs būs lietas, bez kurām nevarēs iztikt.

Vienlaikus viņa teica, ka lokdauns šobrīd netiekot apspriests.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) atzīmēja, ka vakcinētie ir apzināti darījuši visu nepieciešamo, lai pasargātu sevi un apkārtējos. Nosakot, ka ierobežojumi attiecināmi uz visiem, nevakcinētajiem varētu tikt radīts iespaids, ka nav vērts saņemt poti pret Covid-19, jo tāpat ierobežoti tiek visi.

Viņaprāt, ir jāiedziļinās detaļās un jāmēģina pieņemt līdzsvarotāko lēmumu.

Viņš arī atklāja, ka šonakt Tieslietu ministrijas juristi strādā pie normatīvo aktu izstādes - gan ārkārtējās situācijas likumprojektiem, gan pie tādiem, kas neparedz izsludināt ārkārtējo situāciju, bet ieviest noteiktus ierobežojumus. Par tiem rīt ministri kopīgi lems.

Bordāns teica, ka pats ir gatavs uz visiem variantiem, tomēr lēmums jāpieņem kopā ar ekspertiem.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu