ReTV: "Zini savas tiesības!" Viss, kas jāzina par cilvēku ar invaliditāti tiesībām (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Kanāls ReTV piedāvā jaunu raidījumu ciklu "Zini savas tiesības!", kura ietvaros norisināsies virkne diskusiju ar mērķi sniegt noderīgu informāciju par dažādās tiesību jomās pastāvošām indivīda likumīgajām tiesībām, pienākumiem un to piemērošanu ikdienas dzīvē.

Šajā sarunā ar ekspertiem skaidrosim aktuālo par cilvēku ar invaliditāti tiesībām, kā arī jauno kārtību asistenta pakalpojuma saņemšanā.

Asistenta pakalpojumus ir tiesīgas izmantot ne visas personas ar invaliditāti. Pakalpojums ir pieejams noteiktām invalīdu grupām, un tā mērķis ir sekmēt šo cilvēku mobilitāti un iesaisti sabiedrības dzīvē. Šā gada 1.jūlijā ir spēkā stājusies jauna kārtība, kā pieteikties, saņemt un izmantot asistenta pakalpojumu.

Par aktuālajām izmaiņām, kā arī valsts un pašvaldību darbu jaunu pakalpojumu personām ar invaliditāti izveidē diskutēsim ar Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktori Elīnu Celmiņu un Tiesībsarga Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas vadītāju Inetu Rezevsku.

Tiesībpratībā izglītojošā desmit raidījumu cikla "Zini savas tiesības" mērķis ir sniegt noderīgu informāciju par dažādās tiesību jomās pastāvošām indivīda likumīgajām tiesībām, pienākumiem un to piemērošanu ikdienas dzīvē.

MAF logo
MAF logo Foto: MAF

„Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem”. “Par raidījuma "Zini savas tiesības" saturu atbild SIA "VIDZEMES TELEVĪZIJA".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu