Valsts policijā un VUGD pret Covid-19 vakcinējušies 66% un 58% strādājošo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pret Covid-19 vakcinējušies attiecīgi 66% un 58% strādājošo, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Finanšu izlūkošanas dienestā patlaban pret Covid-19 vakcinējušies 99% darbinieku, IeM poliklīnikā - 94%, Iekšējās drošības birojā - 91%, IeM - 89%, IeM Veselības un sporta centrā - 83%, bet Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē - 79% strādājošo.

Valsts robežsardzē vakcinējušies 70% darbinieku, Nodrošinājuma valsts aģentūrā - 68%, Valsts policijā - 66%, IeM Informācijas centrā - 60%, bet VUGD - tikai 58% strādājošo.

Kopumā iekšlietu nozarē nodarbināto skaits ar sadarbspējīgu sertifikātu ir lielāks, jo nozarē strādā arī cilvēki, kas izslimojuši Covid-19, uzsver IeM.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) septembra beigās ir uzdevis visām ministrijām un padotības iestādēm izvērtēt un noteikt amata vietas, kurās pienākumu veikšanai būtu nepieciešams uzrādīt vakcinācijas pret Covid-19 vai tās pārslimošanas sertifikātu.

Šāds Kariņa uzdevums seko pēc tam, kad valdība 28.septembrī apstiprināja jauno regulējumu Covid-19 ierobežošanai, kas cita starpā paredz tiesības darba devējiem noteikt darbus, kuru veikšanai ir nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Minētā norma stāsies spēkā 15.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu