"Gaso" no nesadalītās peļņas dividendēs plāno izmaksāt €1,59 miljonus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Dabasgāzes sistēmas operators AS "Gaso" plāno no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas dividendēs izmaksāt 1,596 miljonus eiro jeb 0,04 eiro uz katru akciju, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Par dividenžu izmaksu "Gaso" akcionāri lems 25.oktobra ārkārtas akcionāru sapulcē.

Vienlaikus "Gaso" akcionāru sapulcē arī plāno noteikt piemaksas padomes locekļiem par šā gada darbības rezultātiem, plānojot izmaksāt vienreizēju piemaksu padomes priekšsēdētājam, padomes priekšsēdētāja vietniekam un katram padomes loceklim vienas mēnešalgas apmērā.

Kā ziņots, "Gaso" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 30,676 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,9% vairāk nekā pērn šajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 75,6% - līdz 10,168 miljoniem eiro.

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī.

"Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu