Covid-19 pacientu aprūpē plānots iesaistīt Bauskas slimnīcu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tuvākajā laikā Covid-19 pacientu aprūpē paredzēts iesaistīt arī Bauskas slimnīcu, ceturtdien žurnālistiem sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Viņa skaidroja, ka šodien Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē tika prezentēts slimnīcu iesaistes plāns Covid-19 pacientu aprūpē.

"NMPD piedāvāja izskatīt Bauskas un Aizkraukles slimnīcas. Bauskas slimnīca tuvākajā laikā, visdrīzāk, pēc pacientu pārvietošanas iesaistīsies Covid-19 pacientu ārstēšanā," informēja Cipule.

Par Aizkraukles slimnīcu gala lēmums netika pieņemts, jo papildus jāizvērtē terapijas gultu kapacitāte. "Terapijas gultas ir viens no mūsu lielajiem izaicinājumiem šajā kopējā krīzē," atzina NMPD vadītāja, skaidrojot, ka vēl jāvērtē, vai šīs slimnīcas iesaistīšana būtu lietderīga.

Kā vēstīts, Valsts operatīvā medicīniskā komisija ceturtdien nolēma Latvijas medicīnas nozarē izsludināt ārkārtas situāciju.

Tas nozīmē, ka ārstniecības iestādes būs pilnvarotas brīvāk rīkoties ar saviem resursiem, lai sniegtu palīdzību gan Covid-19, gan neatliekamajiem pacientiem ar citām saslimšanām.

Veselības ministrijā iepriekš skaidroja, ka ārkārtas situācija medicīnā uztverama kā pēdējais signāls sabiedrībai, ka situācija ārstniecības iestādēs ir ļoti sarežģīta, un ir nepieciešams ikviena atbalsts cīņā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Ārkārtējo situāciju medicīnā izsludina gadījumos, ja tūlītēji pieejamo medicīnisko resursu apjoms neatbilst esošajam vai prognozējamam cietušo vai saslimušo skaitam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu