Ceturtdien policija sabiedriskajā transportā konstatējusi 164 masku nevalkātājus (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policija. Ilustratīvs foto
Pašvaldības policija. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Policija šodien visā Latvijā pārbaudēs sabiedriskajā transportā konstatējusi 164 pārkāpumus sejas masku lietošanā.

Trīs stundu laikā visā Latvijā Valsts policija sadarbība ar pašvaldību policijām veica pēkšņas preventīvas pārbaudes sabiedriskajos transportos, lai uzraudzītu, vai tiek ievēroti epidemioloģiskās drošības noteikumi - īpaši mutes un deguna aizsega lietošana.

Trīs stundu laikā likumsargi visā Latvijā veica 384 pārbaudes dažādos sabiedriskajos transportos, no tām 15 pārbaudes bija vilcienos.

Kopumā policija konstatēja 164 gadījumus, kad personas sabiedriskajā transportā nelietoja sejas maskas. No tiem 133 gadījumos doti preventīvi norādījumi, bet 31 gadījumā uzsākts administratīvais process par mutes un deguna aizsega nelietošanu vai tā nepareizu lietošanu.

Absolūti lielākā daļa gadījumu, kad iedzīvotāji sabiedriskajā transportā nav vispār lietojuši sejas maskas vai to darījuši nepareizi, ir konstatēti tieši Rīgas reģionā. Policisti pasažieriem kopumā devuši 114 preventīvas norādes, kā arī par sejas masku nelietošanu ir sākti 26 administratīvā pārkāpuma procesi.

Valsts policija vērš uzmanību, ka šādas pēkšņas pārbaudes jeb "zibakcijas" ikdienā gaidāmas arī turpmāk - un ne tikai sabiedriskajā transportā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu