Eiropas Cilvēktiesību tiesa noraida sūdzību par Francijas Covid-19 sertifikātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Eiropas Cilvēktiesību tiesa ceturtdien noraidījusi sūdzību pret Francijas valdību par Covid-19 sertifikātiem, atzīstot šo sūdzību par nepieņemamu.

Francijas Covid-19 sertifikāts apliecina, ka persona ir atveseļojusies no Covid-19, ir pilnībā vakcinēta vai nesen veikusi Covid-19 testu un tas bijis negatīvs. Kopš vasaras šis sertifikāts jāuzrāda visiem, kas vēlas apmeklēt publiskas ēkas, pusdienot restorānos vai izmantot tālsatiksmes sabiedrisko transportu.

Tiesā ar sūdzību vērsās lektors no Monpeljē, apgalvojot, ka prasība par obligātu sertifikāta uzrādīšanu minētajās vietās pārkāpj Eiropas Cilvēktiesību konvencijā ietverto aizliegumu par nehumānu izturēšanos.

Sūdzības iesniedzējs aicināja cilvēkus, kuri arī neatbalsta šos sertifikātus un ierobežojumus, kas noteikti cīņā pret Covid-19, aizpildīt sūdzību blanku Eiropas Cilvēktiesību tiesas mājaslapā.

Tiesa atklāja, ka saņemts aptuveni 21 000 sūdzību, kas arī visas ir noraidītas.

Tiesa atteicās izskatīt lietu, jo sūdzības iesniedzējs nav izmantojis visas citas juridiskās iespējas savā valstī pirms vērsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Tiesneši arī atzīmēja, ka sūdzības iesniedzēja mērķis bijis kavēt tiesas darbību, iesniedzot tūkstošiem sūdzību, un sūdzības iesniedzējs pat savā mājaslapā norādījis, ka grib radīt "sastrēgumu, aizsprostojumu, plūdus".

Eiropas Cilvēktiesību tiesa vēl nav pieņēmusi lēmumu līdzīgā lietā, kas attiecas uz prasību par obligātu vakcinēšanos vairāku profesiju pārstāvjiem Francijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu