Video ⟩ Par spīti Covid-19 radītajai slodzei, RAKUS neatliekamo palīdzību turpina sniegt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) neatliekamo palīdzību pašlaik vēl spēj sniegt visiem pacientiem, lai arī augošais Covid-19 pacientu skaits būtiski noslogo slimnīcas resursus, šorīt LTV "Rīta panorāmā" stāstīja RAKUS valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

RAKUS šorīt ārstējas 203 Covid-19 pacienti, aptuveni desmitā daļa no kuriem ir intensīvajā terapijā. Kopumā slimnīcā pašlaik ir ap 270 gultas šiem slimniekiem, bet šis skaits visu laiku mainās, piemēram, vakar izveidotas 40 jaunas gultas, kas noticis uz citu nodaļu rēķina.

Slimnīca pakalpojumus sāka ierobežot jau šonedēļ, pārceļo daļu plānveida operāciju. Kopumā RAKUS plānveida pacienti veido 20% - 25%, un viņus skars šie lēmumi.

Pēc Paeglīša vārdiem, neatliekamo palīdzību RAKUS pašlaik vēl spēj sniegt visiem pacientiem neatkarīgi no tā, vai viņus atved ātrā palīdzība, vai arī viņi ierodas paši, lai arī uz palīdzību var nākties pagaidīt.

Taujāts, vai slimnīca ir saskārusies ar gadījumiem, kad būtu viltoti Covid-19 vakcinācijas sertifikāti, Paeglītis sacīja, ka

konkrēti gadījumi nav fiksēti, lai arī dažkārt bijušas aizdomas un ticis pētīts, kāpēc dažiem pacientiem bijusi zema imunitāte pret Covid-19 arī pēc vakcinēšanās, taču līdz nostiprinātiem pierādījumiem nav nonākts.

Slimnīcā pret Covid-19 ir vakcinēti ap 90% darbinieku, un Paeglītis atzina, ka visai ticams, ka kādu nevakcinēšanās dēļ nāksies atlaist, taču viņš cer, ka tādu nebūs daudz.

Kā ziņots, ņemot vērā Covid-19 pacientu lielo skaitu un gaidāmo pieaugumu, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca no 11.oktobra pārtrauks dienas stacionāra pakalpojumus un daļu no plānveida operācijām, informēja RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.

Plānveida operāciju ierobežojumi neattieksies uz onkoloģijas jomas plānveida operācijām, kā arī citām lielām, svarīgām medicīniskām manipulācijām, ko RAKUS turpinās nodrošināt, norādīja Plaudis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu