Video ⟩ Lauka hospitāļa izveide Covid-19 pacientu aprūpei pašlaik izskatās ļoti reāla (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lauka hospitāļa izveide Covid-19 pacientu aprūpei pašlaik Latvijā izskatās ļoti reāla, šorīt intervijā TV3 atzina Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Slimnīcas vadītājs atzīmēja, ka pagājušās ziemas Covid-19 vilnī slimnīcās vienlaikus uzturējās līdz 1500 pacienti, bet šogad šis skaitlis var sasniegt 2000 līdz 2500, tātad ir jāmeklē papildu jaudas palīdzēt šiem pacientiem.

Muciņš stāstīja, ka

lauka hospitālis, visticamāk, nenozīmēs telšu sasliešanu pļavā, bet gan varētu tikt veikta kādas zemāka līmeņa slimnīcas pārprofilēšana darbam tikai ar Covid-19 pacientiem vai arī veikta kādu telpu vai ēkas piemērošana slimnieku aprūpes vajadzībām.

Vienlaikus lielākais izaicinājums būs personāla nodrošināšana slimnieku aprūpei, atzina Muciņš.

PSKUS vadītājs informēja, ka vakar slimnīcā no visām 730 gultām noslogoti bija 93%. Viņa vērtējumā, situācija slimnīcās ir dubultsmaga, jo šī nav tikai Covid-19 krīze, bet arī hronisko pacientu krīze, jo slimnīcās nonāk ne tikai liels skaits koronavīrusa pacientu, bet arī to pacientu, kas nesaņēma nepieciešamo medicīnisku palīdzību iepriekšējā Covid-19 viļņa laikā un tagad kļuvuši par akūtiem pacietiem.

Šodien PSKUS lems par tālākiem soļiem un plānveida pakalpojumu samazināšanu par 20%-30%.

Slimnīcas vadītājs vērsās pie sabiedrības, uzsverot, ka vakcinācija ir taisnākā izeja no Covid-19 krīzes situācijas, tāpēc mediķi aicina ikvienu pieņemt lēmumu vakcinēties.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu