PVD atklāj un aptur nelegāla gaļas ražošanas uzņēmuma darbu Codē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), pieaicinot Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekus, Bauskas novada Codē atklājis nelegālu, antisanitāros apstākļos strādājošu gaļas sadales un gaļas produktu ražošanas uzņēmumu, kas savu produkciju pēc pasūtījuma piegādājis klientiem daudzviet Latvijā, informēja dienestā.

Pārbaudē konstatēts, ka uzņēmums darbojas nolietotās telpās, kurās nav iespējams nodrošināt higiēnas prasību izpildi. Telpu sienas, griesti un grīdas bija bojātas un grūti kopjamas. Ventilācijas sistēma nebija piemērota pārtikas ražošanas telpām, tādējādi telpās veidojās mitrums, kā rezultātā vietām novērojams pelējums. Telpās nebija nodrošināta atbilstoša ūdens padeve, bija bojāta kanalizācija.

Tāpat pārbaudē konstatēts, ka netiek nodalītas izejvielu un gatavās produkcijas plūsmas, tādējādi produkciju pakļaujot augstam mikrobioloģiskā, kā arī telpu nolietojuma dēļ - fizikālā piesārņojuma riskam.

Uzņēmuma aukstuma kamerā konstatēta svaiga, sadalīta gaļa, svaiga gaļa marinādē, kūpinājumi, dažādas desas un citi gaļas izstrādājumi bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem un marķējuma.

Uzņēmuma transportlīdzeklī piegādāšanai klientiem bija sagatavoti gaļas, piena, zvejas un citi produkti bez marķējuma un pavaddokumentiem. Transportlīdzeklis nebija aprīkots ar aukstuma kameru, un produkcija tika pārvadāta apkārtējās vides temperatūrā, nenodrošinot atbilstošus transportēšanas apstākļus.

Foto: PVD

Pārbaudē izņemtas teju divas tonnas dažādu pārtikas produktu, galvenokārt svaiga vai saldēta cūkgaļa, vistas gaļa, dažādi gaļas un zvejas produkti, siers, biezpiens, olas.

Pret uzņēmuma īpašnieku uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi.

PVD aicina cilvēkus, kas iegādājas pārtikas produktus sludinājumu portālos un sociālās saziņas vietņu interešu grupās, būt uzmanīgiem un prasīgiem, vienmēr pārbaudot, vai produktu tirgotājs ir identificējams kādā no PVD reģistriem.

Foto: PVD

Sludinājumā, kas aicina iegādāties pārtikas produktus, ir obligāti jābūt norādītam pārtikas apritē iesaistītā uzņēmuma nosaukumam, vēlams - PVD reģistrācijas numuram, lai patērētājs varētu pārliecināties, vai uzņēmums ir reģistrēts PVD. Tāpat pirms pirkuma veikšanas patērētājam ir jābūt pieejamai visai informācijai par pārtikas produktu, ko tas grasās iegādāties.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Foto: PVD
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu