Karantīnā dosies trešdaļa Cēsu pilsētas vidusskolas skolēnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

No nākamās pirmdienas, 11.oktobra, karantīnā dosies trešdaļa Cēsu pilsētas vidusskolas skolēnu, pastāstīja skolas direktore Aija Sīmane. Palielinoties Covid-19 izplatībai pilsētā, daudz vairāk slimo arī skolēni.

Pēc vakardienas testēšanas 1.-5. klašu grupā karantīnā no pirmdienas dosies septiņu klašu skolēni, savukārt 7.-12.klašu grupā - četru klašu skolēni. Iepriekšējā nedēļā plašāka Covid-19 izplatība bijusi vecāko klašu skolēnu vidū.

Direktore stāstīja, ka līdz šim ar Covid-19 ir slimojusi viena vakcinēta skolotāja, kuras slimības gaita bijusi viegla. "Viņa novērtēja vakcinācijas nozīmi, jo pretējā gadījumā, kas zina, kā slimība būtu attīstījusies. Patlaban viena skolotāja ir paziņojusi par darba pamešanu obligātas vakcinācijas dēļ, bet ar pieciem darbiniekiem, kuri atlikuši vakcināciju, nākamnedēļ runāšu individuāli par viņu iecerēm," stāstīja direktore.

Runājot par stingrākiem ierobežojumiem no nākamās nedēļas, direktore sacīja, ka lielākā daļa skolēnu un skolotāju jau šodien lieto sejas maskas, lai sevi pasargātu. Savukārt pulciņi skolēniem tiek organizēti tā, lai viņi darbotos tikai savā klases burbulī.

Uz jautājumu, vai skolēniem tiek organizētas rudens ekskursijas, direktore uzsvēra, ka tās ir notikušas tikai vienas klases skolēniem un tikai ārā.

Kā vēstīts, Krīzes vadības padomes sēdē panākta vienošanās, ka arī pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas skolēni turpinās mācīties klātiene, lietojot sejas aizsargmaskas, taču būtiski tiks samazināts interešu izglītības nodarbību apjoms, preses konferencē informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Pilnīgi visiem skolotājiem un skolēniem, neatkarīgi no izglītības pakāpes, visās telpās būs jālieto sejas aizsargmaskas. Skolēnu testēšana notiks vismaz reizi nedēļā. Ārkārtējās situācijas laikā netiks organizētas nodarbības ārpus skolas, piemēram, ekskursijas, muzeju apmeklējumi, sacīja ministre.

Tāpat viņa uzsvēra, ka būtiski tiks samazināts interešu izglītības apjoms, kas nozīmē, ka skolēni varēs individuāli darboties interešu pulciņos tikai savas skolas telpās. Interešu izglītības nodarbības ārpus skolas telpās netiks organizētas.

Augstākās izglītības iestādes no 11.oktobra varēs atsākt mācības "zaļajā režīmā", kā tas jau bijis iepriekš nolemts.

Runājot par sporta nodarbībām, Muižniece norādīja, ka sporta stundas arī turpmāk skolās varēs notikt gan zālē, gan ārā. Tāpat arī sporta pulciņos savā skolā skolēni varēs darboties. Savukārt sporta nodarbības ārpus savas izglītības iestādes, piemēram, sporta skolās, nodarbības varēs notikt ārtelpās, un valdība noteiks skolēnu skaitu grupā. Sporta skolu telpās nodarbības varēs notikt tikai individuāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu