Timrots viesojas pie velosportista Alsberga, kurš uzvarējis pasaules sūrākajās velosacensībās

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākās ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts sērijas goda viesis ir velosportists Toms Alsbergs, kurš izcīnījis uzvaru dullajās sacīkstēs "Silk Road Mountain Race".

Toms uz Latviju atvedis ne vien medaļu, bet arī aizraujošu piedzīvojumu un pieredzes stāstus. "Silk Road Mountain Race" ir vienas no pasaulē grūtākajām riteņbraukšanas sacensībām, kas norisinās Kirgizstānas nepielūdzamās dabas apstākļos – Zīda ceļa trasē, kur akmeņainās kalnu takas mijas ar neizbraucamiem dubļiem neparedzamos laikapstākļos. Sacīkstēs ļauts piedalīties vien izturīgākajiem sportistiem. Kopā ar sacīkšu biedru Jāni Viškeru Toms pierādīja visai pasaulei, ka ir labākais.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Alsberga mīlestība pret velosipēdiem ir tik liela, ka no riteņa viņš nav ar mieru nokāpt pat sarunā ar Ātruma cilti. Tāpēc arī Paulam Timrotam ir jāsēžas pie velo stūres un jācenšas tikt līdzi Toma apskaužamajam tempam, lai uzzinātu, kā iespējams izturēt vairāku tūkstošu kilometru distanci, braucot ar velo vietās, kur citkārt izbraukt iespējams vien ar zirgu.

Sacīkstes bijis ne vien fizisks, bet arī emocionāls pārdzīvojums, tomēr Toms atrada laiku, lai iemūžinātu spilgtākos kadrus. Velosporta entuziastiem ir iespēja arī iepazīties ar Toma uzticamo cīņu biedru – īpaši aprīkotu velosipēdu, kas spējis izturēt skarbākos apstākļus. Tomēr arī ritenim nācās saskarties ar starpgadījumiem – par tiem un sacīkstēs piedzīvoto stāsts jaunajā raidījuma sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu