Vecs vīrs nepamana ceļa malā novietotu auto un ietriecas tajā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

6. oktobrī ap septiņiem no rīta pa autoceļu Cēsis-Vecpiebalga-Madona brauca kāds šoferis, vadot “Citoren” spēkratu. Vīrietis virzījās uz Bērzkroga pusi, līdz kustību apturēja meža zvērs. Trieciens sadragāja transportlīdzekli. Šoferis apstājās ceļa malā, izsauca policiju un izlika avārijas trijstūri. Tika noformēts negadījuma protokols, un vīrietis devās prom, jo, iespējams, negribēja ilgi gaidīt ceļa malā, kamēr atbrauc evakuators. Ap pusdienas laiku pa to pašu joslu virzījās sarkana “Toyota”, kam pie stūres sēdēja pensionārs. Vīrietis nepamanīja novietoto “Citroen”.

“Viņš stāvēja ceļa malā un es ieskrēju viņam aizmugurē,” raidījumam TV3 “Degpunktā” stāsta 82 gadus vecais “Toyota” vadītājs.

Policija apgalvo, ka “Citroen” vadītājs spēkratu bija novietojis atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem un arī “Toyota” vadītājs nevar paskaidrot, kāpēc stāvošā automašīna viņam palika neredzama līdz pat brīdim, kad no sadursmes jau izvairīties vairs nebija iespējams. 

“Neredzēju viņu, varēja izvairīties no sadursmes, apbraucot šķērsli, bet es viņu neredzēju un braucot aizķēru,” stāsta “Toyota” vadītājs, kurš traumas negadījumā neguva.

Tikmēr Valsts policijā atgādina, ka rudenī autobraucējiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo koki un ceļa malas krāsojas rudenīgos toņos, un meža zvēri var būt aizvien sliktāk pamanāmi. Sevišķi vērīgiem jābūt mežainos apvidos, jo jebkurā brīdī uz ceļa var izskriet lielāks vai mazāks dzīvnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu