Vakcinētie pensionāri varētu saņemt 20 eiro energoresursu sadārdzinājuma kompensēšanai (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Miriam Doerr Martin Frommherz/Shutterstock

Finanšu ministrija (FM) un Labklājības ministrija (LM) kopīgi rosina vakcinētiem senioriem izmaksāt pabalstu 20 eiro apmērā mēnesī energoresursu cenu sadārdzinājuma kompensēšanai, pavēstīja FM pārstāvji.

Izmaksu plānots veikt piecus mēnešus - no novembra līdz martam.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) preses konferencē pēc valdības sēdes paziņoja, ka šis priekšlikums tuvākajā laikā tiks virzīts izskatīšanai valdībā.

Reirs pavēstīja, ka priekšlikums izmaksāt 20 eiro kompensāciju mēnesī energoresursu izmaksu segšanai vakcinētiem senioriem ļautu vienlaikus risināt divus valstī aktuālus izaicinājumus - palielināt vakcinācijas aptveri un atbalstīt mazāk aizsargātos iedzīvotājus saistībā ar straujo energoresursu izmaksu palielinājumu.

Tas darbotos piecos gada aukstajos mēnešus no 2021.gada novembra līdz 2022.gada martam un attiektos tikai uz vakcinētām personām, proti, ja persona vakcinējas janvāra vidū, tad pabalstu var saņemt par februāri un martu, savukārt, ja persona jau patlaban ir vakcinējusies, pabalsts tiks izmaksāts par visiem pieciem mēnešiem.

"Ir izdevies rast priekšlikumu pieaugošo energoresursu izmaksu segšanai. Ir svarīgi rūpēties par senioru labklājību un ienākumiem. Ceru, ka šis arī būs pamudinājums tiem, kas vēl nav vakcinējušies, to darīt un neatlikt uz vēlāku laiku," piebilda labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu