Igaunijas policisti palīdzēs uzraudzīt Lietuvas un Baltkrievijas robežu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slovēnijas dāvinātais dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.
Slovēnijas dāvinātais dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Foto: Jānis Vingris

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments nākamās nedēļas sākumā nosūtīs mēnesi ilgā komandējumā uz Lietuvu 16 darbinieku komandu, kas palīdzēs lietuviešu kolēģiem uzraudzīt Baltkrievijas robežu ar droniem, kā arī uzturēt kārtību nelegālo imigrantu izmitināšanas vietās, vēsta laikraksts "Postimees".

Komandas sastāvā būs arī divi kinologi ar suņiem.

Igauņu speciālisti saskaņā ar divpusēju nolīgumu par sadarbību dodas palīdzēt lietuviešiem jau ceturto reizi, bet pirmoreiz viņi brauc tik lielā grupā.

Kā uzsvēris Igaunijas iekšlietu ministrs Kristians Jāni, Igaunija ir svarīga Lietuvas partnere cīņā ar nelegālo imigrāciju no Baltkrievijas un tās sniegtais atbalsts tiek novērtēts.

"Kopā mēs varam sekmīgi stāties pretī situācijai, ko izraisījis hibrīduzbrukums. Ir ļoti svarīgi, ka spējam palīdzēt Lietuvai, un es ceru, ka mūsu cilvēki no turienes atgriezīsies ar vērtīgu pieredzi," viņš norādījis.

Arī departamenta Starptautiskās sadarbības biroja vadītāja Rēta Ceisiga atzinusi, ka gan trīs iepriekšējās darbinieku grupas, kas jau apmeklējušas Lietuvu, gan policija kopumā ieguvusi ļoti vērtīgu pieredzi, kā iegrožot masveida nelegālo migrāciju un tikt galā ar tās sekām, turklāt tas ļauj cerēt, ka vajadzības gadījumā palīdzību saņems arī Igaunija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu