Apelācijas instance par € 2500 samazina Perepjolkinam par kukuļdošanu piespriesto sodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas apgabaltiesa oktobra sākumā no 7500 līdz 5000 eiro samazinājusi piespriesto naudas sodu uzņēmējam Genādijam Perepjolkinam par kukuļdošanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Perepjolkinam iepriekš bija piespriedusi naudas sodu 7500 eiro apmērā. Pārējā daļā pirmās instances tiesas spriedums atstāts negrozīts.

Lietā referējošā tiesnese Irīna Jansone skaidroja, ka piespriesto sodu apelācijas instances tiesa samazinājusi, ņemot vērā vairākas iztiesāšanas gaitā konstatētas neprecizitātes, tajā skaitā atšķirības starp pirmās instances tiesas sprieduma motīvu daļā un rezolutīvajā daļā minēto soda apmēru, kas ir jāizsaka minimālo mēnešalgu apmērā.

"Šādu kļūdu gadījumos piespriestā soda apmērs ir precizējams par labu apsūdzētajam," norādīja tiesnese.

Iepriekš Perepjolkins kļuva zināms sabiedrībai, tiesājoties ar valsti Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) jautājumā par taisnīgas atlīdzības apmēru. 2014.gadā ECT piespriedusi Latvijas valstij maksāt uzņēmējam Jānim Vistiņam un Perepjolkinam kompensāciju 1 219 663 eiro apmērā par 1997.gadā piespiedu kārtā atsavināto īpašumu Rīgas brīvostas teritorijā.

Izmaksātā kompensācija kļuva par lielāko valsts vēsturē.

Divus gadus vēlāk uzņēmēji velējās piedzīt no valsts vēl vismaz trīs miljonus eiro, jo bijušie zemes īpašnieki uzskatīja, ka savulaik atņemtā zeme ir daudz vērtīgāka, nekā par to tika informēta tiesa Strasbūrā.

2017.gada 21.martā Rīgas apgabaltiesa šādu prasību noraidīja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu