Francijā konspirāciju teoriju sekotāji apsūdzēti par uzbrukumu plānošanu vakcinācijas centriem (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas izmeklēšanas tiesnesis, kura pārraudzībā ir lietas, kas saistītas ar terorismu, izvirzījis apsūdzības četriem konspirāciju teoriju sekotājiem, kas plānojuši uzbrukumus vakcinācijas centriem, sestdien pavēstījis kāds avots tiesu sistēmā.

Diviem vīriešiem izvirzītas apsūdzības arī par līdzdalību kādas astoņus gadus vecas meitenītes nolaupīšanā, kas notikusi aprīlī.

Remī Dilē, kas ir labi pazīstama figūra konspirācijas teoriju sekotāju aprindās, saistībā ar nolaupīšanu tika aizturēts jūnijā, viņam atgriežoties Francijā no Singapūras.

Savukārt četras piektdien apsūdzētās personas tiek turētas aizdomās par sakariem ar Dilē.

Apsūdzētie aizturēti, veicot izmeklēšanu par slepenās organizācijas "Honneur et nation" (Gods un nācija) darbību. Šīs lietas ietvaros maijā jau izvirzītas apsūdzības trim cilvēkiem, bet septembrī - vēl pieciem.

Apsūdzētie tiek turēti aizdomās par uzbrukumu plānošanu vakcinācijas centriem, 5G antenām un kādai masonu ložai, kā arī sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, tostarp žurnālistiem.

Kāds avots arī izteicies, ka apsūdzētie domājuši par "valsts apvērsumu, par Francijas valdības gāšanu".

Apsūdzētie, kas ir vecumā no 43 līdz 69 gadiem, ceturtdien tika aizturēti nopratināšanai. Divi no viņiem ir bijušie karavīri.

Bērna nolaupīšanas lieta attiecas uz meitenīti vārdā Mia, kuru aprīlī no vecmāmiņas mājas aizveda vairāki vīrieši, kurus bija nolīgusi Mias Māte.

Pēc dažām dienām meitenīte tika atrasta Šveicē kādā skvoteru mītnē, kur dzīvo viņas māte, kam atņemtas vecāku tiesības.

Izmeklētāji uzskata, ka nolaupīšanu varētu būt organizējuši Dilē vadītie ekstrēmisti, kas uzskata, ka bērnu atņemšana vecākiem ir netaisnīga.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu