Somijas robežsardzes kamera Kainū fiksē uzreiz piecus pinkainus robežpārkāpējus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @Kinnunen_Jouko

Lācis ar četriem mazuļiem iekļuva kameras objektīvā, ejot uz bedri, kur visa «ģimene» gatavojas doties ziemas miegā. Videonovērošanas kameras bieži fiksē arī vilkus, āmrijas, lapsas, lūšus, aļņus, briežus un stirnas.

Somijas Kainū reģiona robežsardze šodien sociālajā tīklā „Twitter” publicējusi neparastu fotoattēlu, ko fiksēja netālu no robežas ierīkotā automātiskā kamera. Robežsargu kapteiņa Jouko Kinnunena publiskotajā attēlā redzama lāču māte, kurai seko četri lācēni. Fonā redzama ūdenskrātuve rudenīgos toņos.

Dažreiz tehniskās drošības kameras uzņem tik mīlīgus kadrus, - attēlu komentē Kinnunens.

Pēc Kinnunena teiktā, paši robežsargi bija pārsteigti par kamerā iemūžināto lāču ģimenes kuplumu. Robežsargiem ir labi zināms, ka pekaiņi labprāt pārkāpj valsts robežu, pusdienas ēdot abās tās pusēs. Tomēr lāčiem atšķirībā no cilvēkiem nedraud sods par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Lāči vasarā ir acīmredzami uzbarojušies un lācene viņus, visticamāk, ved uz tuvējo bedri, kur tie dosies ziemas miegā. Parasti šie meža iemītnieki dodas pie miera laika posmā no septembra beigām līdz novembra sākumam.

Daudzi cilvēki, kas sociālajā tīklā «Twitter» komentēja šo attēlu, neslēpa savu izbrīnu par to, ka viens no mazuļiem atšķiras no pārējiem pēc krāsas. Pēc robežsardzes kapteiņa Kinnunena teiktā, viņš noteikti nav tik labi iepazinies ar lāču bioloģiju un anatomiju, bet viens no skaidrojumiem varētu būt dažādu «tēvu» gēni. No viena tēva varēja piedzimt trīs gaišāki lācīši, bet no otra - tumšie. Riesta periodā lāču mātītes nereti pārojas ar vairākiem tēviņiem, pētniece Ilka Kojola no Dabas resursu centra apstiprina Kinnunena teoriju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu