KNAB lietvedībā viens kriminālprocess par iespējamiem noziegumiem vakcinācijas procesā (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume. Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā patlaban ir viens kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem vakcinācijas pret Covid-19 procesā, aģentūrai LETA apstiprināja KNAB.

Lai netraucētu izmeklēšanai, KNAB plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām patlaban neatklāj.

KNAB atbilstoši savai kompetencei turpina sekot līdzi vakcinācijas procesa gaitai, tostarp regulāri šajā jomā sadarbojoties ar Valsts policiju, uzsver birojs.

Jau ziņots, ka kopš augusta arī Valsts policija (VP) sākusi vairākus jaunus kriminālprocesus par iespējamu fiktīvu vakcināciju un medicīnas jomas pārstāvju kukuļošanu vakcinācijas sertifikātu iegūšanai.

Patlaban lietās notiek izmeklēšana, un ierosināto lietu skaitu policija neatklāja.

Viens no šiem jaunajiem kriminālprocesiem ir par iespējamu sertifikātu viltošanu Vidzemes reģionā. "ReTV" šonedēļ ziņoja, ka Vidzemes slimnīcā no Covid-19 mirusi kāda sieviete, kura, iespējams, bija ieguvusi viltotu sertifikātu par vakcinēšanos, un šajā slimnīcā pašlaik ārstējas vairākas personas ar nelegāli iegūtiem dokumentiem.

LETA jau rakstīja, ka augustā Valsts policija paziņoja, ka tobrīd trīs kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Policija arī aicinājusi atsaukties iedzīvotājus, kuri izmantojuši noziedzīgos pakalpojumus, jo, sadarbojoties ar izmeklētājiem, likums dod tiesības pieņemt arī lēmumu par atbrīvošanu no kriminālatbildības.

Pirmos sertifikātus NVD pēc policijas saņemtās informācijas ir anulējis.

Tikmēr Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras (NNVIDIP) nesen piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu