Obligātās vakcinēšanās dēļ no darba Ķekavas novadā gatavi aiziet 63 pedagogi (157)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnudārzs. Ilustratīvs attēls.
Bērnudārzs. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ja tiks pieprasīta obligāta izglītības iestāžu darbinieku vakcinēšanās pret Covid-19, Ķekavas novadā no darba gatavi aiziet 63 pedagogi, aģentūra noskaidroja novada domē. Minētie dati apkopoti septembra beigās un var būt mainījušies.

Visneapskaužamākā situācija esot pirmsskolas izglītības iestādē " Bitīte", kur gatavību pamest darbu pauduši 20 līdz 25 pedagogi un to palīgi.

Ķekavas vidusskolā šādu soli spert plānojot desmit pedagogi, Baložu vidusskolā - deviņi, Ķekavas Mūzikas skolā - seši, Baldones vidusskolā - pieci, bet Pļavniekkalna sākumskolā - trīs pedagogi.

Pa diviem skolotājiem no darba vakcinēšanas dēļ varētu aiziet Daugmales pamatskolā un pirmskolas izglītības iestādē "Zvaigznīte", bet viens skolotājs no darba varētu aiziet Jāņa Dūmiņa Baldones Mūzikas skolā.

Vērtējot esošo situāciju, Ķekavas novada mērs Juris Žilko (LA/Izaugsme) nosūtījis atklātu vēstuli Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam (JV), Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Ministru kabinetam un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Gintam Kaminskim, aicinot atcelt normu par obligātu izglītības iestāžu darbinieku vakcinēšanos.

Ķekavas novada domes vadība uzsver, ka vēstules izsūtīšanas mērķis esot norādīt uz potenciālajiem draudiem, problēmsituācijām un izaicinājumiem, ar kuriem skolu vadītājiem būs jāsaskaras pēc 15.novembra.

Ķekavas novada vadība atbalsta, mudina un aicina ikvienu iedzīvotāju, jo īpaši izglītības iestādēs strādājošos, vakcinēties pret Covid-19. Gan pašvaldības vadība, gan izglītības iestāžu vadītāji regulāri ir aicinājuši un mudinājuši pedagogus vakcinēties, veikuši individuālas pārrunas ar pedagogiem, apgalvo pašvaldība.

Pēc Ķekavas novada pašvaldības iniciatīvas iedzīvotāju ērtībai no 2021.gada 1.maija līdz 13.jūlijam Ķekavas vidusskolas jaunās piebūves korpusā darbojās vakcinācijas punkts. Ķekavas novada sociālajos tīklos regulāri tiek sniegta informācija iedzīvotājiem par regulārajām un izbraukuma vakcinācijas iespējām Ķekavas novadā.

Komentāri (157)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu