Visčaklāk vakcinējas Rūjienā, vismazākā aktivitāte Viļānos (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rūjienas estrādes rekonstrukcija
Rūjienas estrādes rekonstrukcija Foto: Latvijas Arhitektu savienība

No Latvijas reģioniem vismazāk pret Covid-19 vakcinēto arvien ir Latgalē un Zemgalē, savukārt visaktīvākie iedzīvotāji turpina būt Pierīgā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

1.oktobrī Latvijā pret Covid-19 pilnībā bija vakcinēts 41% no visiem pastāvīgajiem iedzīvotājiem. CSP norāda, ka vakcīnu saņēmušo personu skaits ir lielāks, bet par pilnībā vakcinētiem tiek uzskatīti tie iedzīvotāji, kuriem pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai arī vienas vakcīnas devas 180 dienu laikā pēc laboratoriski apstiprināta pozitīva Covid-19 testa.

Minētie nosacījumi ir identiski, lai personu uzskatītu par vakcinētu pret Covid-19 un tā varētu ceļot. Vakcinēto skaita un īpatsvara aprēķinā netiek iekļautas personas, kuras šī gada sākumā pēc CSP datiem nebija Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji, un mirušās personas no gada sākuma.

Pierīgā pret Covid-19 vakcinēti ir 44,8% iedzīvotāju, Vidzemē vakcinēti 44,3%, Kurzemē - 39,4%, Zemgalē - 39%, bet Latgalē - 29,4%.

Starp Latvijas pilsētām visvairāk vakcinēto ir Rūjienā, jo tur pilnībā savakcinējušies 52,6% iedzīvotāji, lai gan īpaši neatpaliek Mazsalaca, kurā pilnībā sapotējušies 52%, Pāvilostā - 52,1%, Ikšķilē - 51,6%, Ainažos - 51,5%, Baldonē - 50,8%, Alūksnē un Strenčos - 50,6%, bet Valmierā - 50,2%.

Vismazākā iedzīvotāju aktivitāte bijusi Viļānos, jo tajā pilnībā vakcinējušies 25,2% iedzīvotāju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu