Protesti Itālijā: aizturēti ultralabējas partijas līderi un biedri (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GIUSEPPE LAMI

Itālijas policija svētdien pēc iepriekšējā dienā notikušajiem vardarbīgajiem protestiem pret valdības koronavīrusa politiku aizturējusi ultralabējās partijas "Forza Nuova" līderus un biedrus.

Itālija mediji vēsta, ka aizturēti 12 cilvēki, tostarp "Forza Nuova" nacionālais sekretārs Roberto Fjore un partijas vadītājs Romā Džuljāno Kastelīno.

1997.gadā izveidotā neofašistiskā partija aicina aizliegt abortus, pilnībā apturēt imigrāciju un atcelt naida runu aizliedzošos likumus.

Tā nevienās vēlēšanās nav ieguvusi vairāk par 0,5% balsu, arī pat ja veidojusi alianses ar citām ultralabējām grupām.

Sestdien tūkstošiem protestētāju devās gājienā pa galvaspilsētas ielām un vairākkārtīgi iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Demonstranti centās izlauzties cauri nožogojumiem un apmētāja policistus ar krēsliem un petardēm, bet policisti pret viņiem pielietoja stekus, piparu gāzi un ūdensmetējus.

Sestdienas pievakarē protestētāji uzbruka Itālijas lielākās arodbiedrības CGIL galvenajai mītnei. Amatieru uzņemtajos video redzams, kā protestētāji uzbrūk policistiem un apsargiem ar mietiem un karogu kātiem un pēc tam ielaužas ēkā pa galvenajām durvīm, izdemolējot telpas.

Itālijas premjerministrs Mario Dragi nosodīja vardarbību un uzsvēra, ka arodbiedrības ir demokrātijas un strādnieku tiesību aizsargs un jebkāda to iebiedēšana ir smagi jāsoda.

CGIL ģenerālsekretārs Mauricio Landīni uzbrukumu nodēvēja par "organizētu fašistu vardarbību, uzbrukumu demokrātijai un un visai biznesa pasaulei, kuru mēs atvairīsim. Neviens nedrīkst domāt, ka viņi varēs atstumt mūsu valsti atpakaļ fašisma ērā".

Sakot runu pie izdemolētā biroja, Landīni aicināja "Forza Nuova" aizliegt un izsludināja antifašistu demonstrāciju 16.oktobrī.

Nākamnedēļ Itālijā stāsies spēkā jauni pasākumi pret Covid-19.

Itālijas valdība ir noteikusi obligātu Covid-19 sertifikātu uzrādīšanu visiem valsts un privātā sektora darbiniekiem, kļūstot par pirmo Eiropas valsti, kas spērusi šādu soli.

No 15.oktobra katram, kurš ieradīsies darbavietā, veikalā vai restorānā, būs jāuzrāda "zaļā pase" jeb Covid-19 sertifikāts, kas apstiprina personas pilnīgu vakcināciju, pārslimošanu vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu