Atpazīstam "vīna seju": kas liecina, ka ikvakara vīna ir par daudz? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay, TVNET kolāža

Lai kā mums garšo vīns un dažbrīd ikvakara vīna glāze ir laiks sev, tas tomēr ir regulārs alkohola patēriņš un atstāj savas pēdas. Uzzinām, kā pēc sejas var noteikt, ka vīnu dzeram pārāk bieži. 

Kosmetologi un ādas veselības eksperti ir vienprātis - alkohols ir “galvenais likumpārkāpējs”, kāpēc mūsu sejā parādās novecošanās pazīmes. 

Glikācija 

Ādas veselības salona īpašniece Keitija Vaita uzsver, ka, lietojot alkoholu, mūsu āda tiek dehidrēta. "Dabiskā kolagēna ražošana notiek, bet vīna cukurs var ietekmēt cukura līmeni asinīs un sākt procesu, ko sauc par glikāciju. Glikācijas rezultātā cukura vai fruktozes molekulas savienojas ar lipīdu molekulām, veidojot enzīmus. Šie enzīmi sagrauj kolagēna un elastāna šķiedras, kas ir pamats elastīgai un tvirtai ādai."

Ir pierādīts, ka cukurs ir novecošanu visvairāk veicinošais produkts, tāpēc īpaši bīstami ir saldie alkohola kokteiļi!

Alkohols - diutrētiķis

Alkohola lietošana dehidrē mūsu ādu, jo vīns ir diurētiķis jeb urīndzenošs līdzeklis. "Tā kā mūsu ķermenis piešķir prioritāti dzīvībai svarīgiem orgāniem, piemēram, smadzenēm vai aknām, saistaudi, piemēram, kolagēns (kas uztur ādu jauneklīgu), ir viena no pirmajām lietām, kas pārtrauc hidratāciju un var izraisīt grumbu veidošanos," dailymail.co.uk stāsta kosmetoloģe. 

Alkohols ietekmē miegu

Ir taču bijušas reizes, kad pamodies it kā  pēc dažām vīna glāzēm un prāto, kāpēc tu joprojām esi tik noguris un tev zem acīm ir maisiņi?

“Alkohols stipri izjauc miega režīmu. Vīns nomāc melatonīna ražošanu organismā, kas ir nepieciešams labas kvalitātes miegam. Pētījumi liecina, ka mērena alkohola deva samazina melatonīna ražošanu gandrīz par 20 %," stāsta Keitija Vaita.

“Guļot mūsu āda atjauno dabīgo kolagēnu un novērš ultravioletā starojuma radītos bojājumus, tā samazinot grumbu un vecuma plankumu rašanos. Slikts miegs nozīmē mazāku iespēju to labot!”

Kā ierobežot vai mazināt kaitējumu?

Keitija saka, ka lielākā inde ir alkohola devā: “Baudiet mēreni, domājot par to kā nelielu našķi."

Pēc katras vīna glāzes izdzeriet glāzi ūdens, lai palīdzētu jūsu ķermenim un ādai. Tas palīdzēs jums izvairīties no galvassāpēm arī nākamajā dienā.

“Ja jums ir bijis īpašs ballīšu periods, es ieteiktu sniegt nedaudz atbalsta aknām. Lieliski ir cigoriņi, ūdenskreses un endīvijas, tāpat arī nātru, pieneņu un diždadža tējas vai tinktūras. ”

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu