Vai saimnieka pamests mājdzīvnieks ir pelnījis dzīvot? Pandēmijas krīze ASV dzīvnieku patversmēs (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
8 miljoniem ASV mājdzīvnieku draud izlikšana uz ielas.
8 miljoniem ASV mājdzīvnieku draud izlikšana uz ielas. Foto: Saša Sešina, "Unsplash"

Dzīvnieku tiesību aizstāvji brīdina, ka tuvākajos pāris mēnešos dzīvnieku patversmēs varētu nonākt vairāk nekā 8 miljoni mājdzīvnieku, kas ir pamesti pēc tam, kad no mājokļiem izliktie īrnieki ASV tos nav paņēmuši sev līdzi, ziņo portāls "NBC News". Tas ir uz pusi vairāk nekā ierastais dzīvnieku skaits ASV patversmēs.

Jau ziņots, ka no augusta beigām beigās ASV mājokļu īpašniekiem atkal būs tiesības izlikt no mājām tos īrniekus, kuri nav laikus samaksājuši īres maksu. Līdz ar pandēmiju ASV darbu zaudējuši daudzi iedzīvotāji. Saskaņā ar ASV Statistikas biroja informāciju septembrī aptuveni 8 miljoni iedzīvotāju nebija samaksājuši īri, bet aptuveni 3.5 miljoniem iedzīvotāju tuvākajos mēnešos, visticamāk, būs jāpamet īres mājokļi.

Mājdzīvnieks, kurš ilgstoši uzturas patversmē, var zaudēt dzīvessparu un prieku. Māju vide viņam sniedz mieru un drošību.
Mājdzīvnieks, kurš ilgstoši uzturas patversmē, var zaudēt dzīvessparu un prieku. Māju vide viņam sniedz mieru un drošību. Foto: Facebook, "Human Animal Support Services"

Tas nozīmē, ka liela daļa mājdzīvnieku būs pamesti likteņa varā. “The Americam Pet Products Association” sniegtā informācija liecina, ka ASV aptuveni 70 procentiem iedzīvotāju ir mājdzīvnieki.

Tikmēr pārpildīto patversmju darbinieki stāsta, ka viņiem jau sāk trūkt vietu, kur izvietot dzīvniekus.

Patversmēm trūkst arī darbinieku, kuri varētu par dzīvniekiem pienācīgi parūpēties. Darbinieki pēc iespējas cenšas sadarboties ar privātajām dzīvnieku patversmēm vai sniedz atbalstu mājdzīvnieku saimniekiem, lai kopīgiem spēkiem atrastu risinājumu dzīvniekam palikt ģimenē.

Atlantas lauku reģionos pēc īrnieku izlikšanas no mājokļiem aptuveni 20 000 mājdzīvnieku draud nonākšana patversmē. “Tas uztrauc mūs visus jau kādu laiku. Mums ir iestājusies krīze ar patversmju platībām, jo ienāk vēl neredzēts skaits kaķu un suņu.

Mēs iestājamies par katra mājas mīluļa tiesībām uz dzīvību, bet, ja to ir 20 000, kur lai tos visus izvieto?”

savu uztraukumu pauž Kārena Hirša, “LifeLine Animal Project” pārstāve.

Taču lielākajā daļā pārpildīto patversmju mājdzīvniekus gaida tikai viens – iemidzināšana.

“Iedomājaties sevi to darbinieku vietā, kuriem jāpieņem lēmums iemidzināt dzīvnieku vienkārši tādēļ, ka tos nav kur izmitināt.

Katrai ēkai ir savi limiti, un, pat dubultojot vietu skaitu, ar to visu nepietiktu. Darbinieki noteikti neieredz šo sava darba sastāvdaļu,” savu līdzjūtību “Facebook” izsaka sociālā tīkla lietotāja Betija Lašere.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu