Skolēni varēs pavadīt īsāku laiku posmu karantīnā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

No pirmdienas, 11. oktobra, samazināts laika posms, kurā skolēniem jāatrodas karantīnā, tādējādi klātienes mācībās skolēni varēs atgriezties, ja septītajā dienā pēc karantīnas sākšanas ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs, paredz valdībā apstiprinātais jaunais regulējums.

Šāds lēmums pieņemts, jo bērniem Covid-19 infekcija norit straujāk - pēc inficēšanās ievērojami ātrāk parādās simptomi nekā tas ir pieaugušajiem. Tas ļaus skolēniem pēc iespējas ātrāk atgriezties klātienes mācībās.

"Negatīvs Covid-19 tests ir "biļete" atpakaļ uz sabiedrību un nav nekādas papildus zīmes nepieciešamas no ģimenes ārsta,"

sacīja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Jau ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, mācību process skolās no šodienas būs jāorganizē, maksimāli sadalot skolēnu plūsmu un visiem nēsājot sejas maskas, šodien lēma valdība.

Maskas izglītības iestādēs būs jānēsā personām no sešu gadu vecuma.

Sejas maskas būs obligāti jānēsā visās telpās, kur uzturas vairāk par vienu cilvēku.

Skolas mācības klātienē varēs pārtraukt, ja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) konstatēs augstu Covid-19 izplatības risku.

Kā ziņots, valstī uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu