Cēsu pilsētas vidusskolā trešdaļa skolēnu mācīsies attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šodien karantīnā dosies trešdaļa Cēsu pilsētas vidusskolas skolēnu, vēsta skolas direktore Aija Sīmane.

Kā stāstīja Sīmane, palielinoties Covid-19 izplatībai pilsētā, daudz vairāk slimo arī skolēni. Pēc pēdējās testēšanas 1.-5. klašu grupā karantīnā dosies septiņu klašu skolēni, savukārt 7.-12.klašu grupā - četru klašu skolēni. Iepriekšējā nedēļā plašāka Covid-19 izplatība bijusi vecāko klašu skolēnu vidū.

Direktore stāstīja, ka līdz šim ar Covid-19 ir slimojusi viena vakcinēta skolotāja, kuras slimības gaita bijusi viegla. "Viņa novērtēja vakcinācijas nozīmi, jo pretējā gadījumā, kas zina, kā slimība būtu attīstījusies. Patlaban viena skolotāja ir paziņojusi par darba pamešanu obligātas vakcinācijas dēļ, bet ar pieciem darbiniekiem, kuri atlikuši vakcināciju, nākamnedēļ runāšu individuāli par viņu iecerēm," stāstīja direktore.

Runājot par stingrākiem ierobežojumiem no nākamās nedēļas, direktore sacīja, ka lielākā daļa skolēnu un skolotāju jau šodien lieto sejas maskas, lai sevi pasargātu. Savukārt pulciņi skolēniem tiek organizēti tā, lai viņi darbotos tikai savā klases burbulī.

Uz jautājumu, vai skolēniem tiek organizētas rudens ekskursijas, direktore uzsvēra, ka tās ir notikušas tikai vienas klases skolēniem un tikai ārā.

Kā vēstīts, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, mācību process skolā turpmāk būs jāorganizē, maksimāli sadalot skolēnu plūsmu un visiem nēsājot sejas maskas, piektdien lēma valdība.

Pēc izglītības ministres Anitas Muižnieces (JKP) paustā, tika norādīts, ka masku nēsāšanu nevarēs ieviest pirmsskolas izglītības iestādes, jo neesot iespējams nodrošināt maskas vilkšanu, piemēram, divus gadus vecam bērnam. Līdz ar to ministri vienojās, ka maskas izglītības iestādēs būs jānēsā personām no sešu gadu vecuma.

Sejas maskas būs obligāti jānēsā visās telpās, kur uzturas vairāk par vienu cilvēku. Skolas mācības klātienē varēs pārtraukt, ja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) konstatēs augstu Covid-19 izplatības risku.

Interešu izglītība un profesionālās ievirzes izglītība personām, kurām nav Covid-19 sertifikāta, varēs notikt attālināti, vai ar apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testu. Interešu izglītība varēs notikt arī individuāli vai arī vienas klases vai grupas vai kursa izglītojamiem. Valdības lēmums nosaka, ka netiks rīkotas nometnes.

Interešu izglītības pasākumos izglītojamiem no dažādām klasēm un grupām varēs piedalīties ne vairāk kā 20 personas.

Valdība arī lēma, ka klātienes augstskolu un koledžu izglītības studiju procesā, darba pienākumu veikšanā vai pakalpojumu sniegšanā piedalās tikai personas ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Tāpat izglītības iestādes neorganizē, nepiedalās, neatbalsta un neveicina izglītojamo un pedagogu dalību klātienes pasākumos un aktivitātēs - ekskursijas, teātru un izstāžu apmeklējumos u.c., ārpus izglītības iestādes.

Izglītības iestādēm jānodrošina izglītības process tā, lai novērstu dažādu grupu, klašu vai kursu izglītojamo grupu vienlaicīgu atrašanos vienā telpā, kā arī jānovērš to sajaukšanos ārā starbrīžos.

Paredzēts, ka sporta treniņi iekštelpās individuālos apmeklējumos vai grupā notiek epidemioloģiski drošā vidē, turklāt vienai personai jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no treniņa norises telpas platības vai 10 kvadrātmetri peldbaseinā. Piepildījums ģērbtuvēs nedrīkstēs pārsniegt 25%.

Vienlaikus lemts, ka ārkārtējās situācijas laikā nevarēs notikt amatiermākslas kolektīvu mēģinājumi. Lai gan klātienē nevarēs notikt aktiermākslas kolektīvu mēģinājumi, atļautas ir individuālās nodarbības, ja nodarbības vadītājam ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un nodarbības telpā neatrodas citas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu