Ar "Placebo" uzstāšanos Siguldā atsākas vērienīga koncertsezona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Placebo"
"Placebo" Foto: publicitātes

Ar britu alternatīvā roka zvaigžņu "Placebo" uzstāšanos 22. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē atgriežas vērienīga koncertdzīve.

Gleznainajās viduslaiku pilsdrupās "Placebo" sniegs koncertu jaunākā, astotā, albuma turnejas ietvaros, un jāatgādina, ka pirms sešiem gadiem notikušais Rīgas šovs bija kupli apmeklēts.

Grupa vairākas reizes jau viesojusies Latvijā.

Grupa dibināta 1994. gadā, dziedātājam, komponistam un multiinstrumentālistam Braienam Molko iepazīstoties ar ģitāristu Stefanu Olsdālu, kas joprojām ir nemainīgs grupas kodols.

Ar 25 gadu laikā pārdotiem 13 miljoniem ierakstu "Placebo" ierindojas vadošo alternatīvā roka apvienību rindā. Grupas debijas albums nobruģēja ceļu būtiskām izmaiņām britu mūzikā, jo darbojās kā krass pretstats tai laikā dominējošajam britpopam un iedvesmoja virkni citu grupu sekot piemēram.

Ar pieciem albumiem iekļūstot britu topa desmitniekā, izpārdotām koncertturnejām un festivāliem visā pasaulē, kā arī sadarbību ar tādām mūzikas leģendām kā Deivids Bovijs, Roberts Smits un Maikls Staips, "Placebo" jau rezervēta nozīmīga vieta Lielbritānijas mūzikas vēsturē.

Grupas unikālā spēja pētīt gan savus trūkumus, gan skaistumu, jau ilgu laiku padarījusi viņus par patvērumu tiem, kuri uzskatīja, ka tradīcijas un “meinstrīms” ir nekas cits kā lamatas! “Placebo” turpina izgaismot mūsu sabiedrības aspektus, uz kuriem daži pārāk bieži skatās skeptiski, sliktākajā gadījumā - ar naidu. Un tieši šādā, kā nekad agrāk sašķeltā pasaulē ierodas apvienības jaunākā, astotā, albuma priekšvēstnesis – spēcīgais singls “Beautiful James”, par kuru Braiens Molko komentē: “Ja dziesma kaitina aprobežotus un stereotipu nomāktus ļaudis, man prieks par to. Bet man joprojām ir ļoti svarīgi, lai katrs klausītājs tajā atklātu savu personīgo stāstu - es tiešām nevēlos jums stāstīt, kā būtu jājūtas.”

Audio: Placebo "Beautiful James".

Biļešu iepriekšpārdošana "Biļešu servisa" (www.bilesuserviss.lv) Izklaides pasta saņēmējiem no otrdienas, 12.oktobra, plkst. 10.00. Publiskā biļešu pārdošana no ceturtdienas, 14.oktobra, plkst. 10.00. Uzmanību! Siguldas pilsdrupu estrādes ietilpības dēļ pārdošanā nonāks tikai 4000 biļešu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu