Latvijas vēstniecība Austrālijā sāk pakalpojumu sniegšanu klātienē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ar pirmdienu, 11. oktobri, Latvijas vēstniecībā Austrālijā tiek sākta konsulāro pakalpojumu sniegšana pilnā apjomā klātienē, informē Ārlietu ministrija.

Konsulārās nodaļas pagaidu telpas atrodas Kanberā "Servcorp" biznesa biroja telpās. Patlaban apmeklētāju pieņemšana notiks tikai pēc iepriekšēja pieraksta, ievērojot Austrālijā noteiktos epidemioloģiskos nosacījumus.

Piesakoties pasu un personas apliecību noformēšanai, jāizmanto elektroniskā pieraksta sistēma. Pārējiem pakalpojumiem iespējams pierakstīties, sūtot e-pastu uz "consulate.australia@mfa.gov.lv", un norādot vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju un vēlamo pakalpojumu.

Ministrijā atgādināja, ka daudzus konsulāros pakalpojumus ārvalstīs ir iespējams saņemt nepastarpināti no atbildīgās iestādes Latvijā, izmantojot Valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "www.latvija.lv" pieejamos e-pakalpojumus, nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz iestādes oficiālo e-pasta adresi vai nosūtot iesniegumu iestādei pa pastu.

Piemēram, attālināti saņemamie pakalpojumi ir izziņu saņemšana, atkārtotu dzimšanas, laulības un miršanas apliecību izprasīšana, bērnu reģistrēšana pilsonībā un citu ziņu aktualizēšana Fizisko personu reģistrā. Informācija par šo pakalpojumu saņemšanu attālināti ir pieejama Tieslietu ministrijas un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes interneta vietnēs.

Ņemot vērā Austrālijas plašo ģeogrāfisko izvietojumu, vēstniecība plāno organizēt mobilās pasu darbstacijas izbraukumus uz lielākajiem latviešu diasporas centriem. Kad epidemioloģiskā situācija būs labvēlīga ceļošanai, informācija par plānotajiem izbraukumiem tiks laicīgi ievietota vēstniecības mājas lapā, sociālajos tīklos un izplatīta latviešu organizācijām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu