Klienti banku filiālēs pakalpojumus varēs saņemt tikai ar sertifikātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

No pirmdienas, 11.oktobra, banku pakalpojumi klātienē tiks nodrošināti pēc iepriekšējā pieraksta personām ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai izslimošanas faktu, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas pārstāvji.

Sertifikāts būs jāuzrāda kopā ar personu apliecinošiem dokumentiem pirms filiāles apmeklējuma. Šāda kārtība noteikta atbilstoši valdības pieņemtajiem lēmumiem par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī un kārtību, kādā tiek nodrošinātas epidemioloģiskās vides prasības, lai mazinātu Covid-19 saslimšanas riskus.

Lai pēc iespējas mazinātu saslimšanas riskus gan banku darbiniekiem, gan pašiem klientiem, bankas aicina visus klientus, pēc iespējas izmantot banku attālinātās apkalpošanas iespējas, izmantojot, piemēram, internetbanku, mobilo aplikāciju, saziņu pa telefonu vai e-pastā, video konsultācijas, bankas virtuālo asistenta palīdzību, kā arī čata iespējas.

Atsevišķos izņēmuma gadījumos, ko noteiks katra banka atsevišķi, piemēram, neatliekamu situāciju gadījumā, kad personai nav citu iespēju kā risināt savu situāciju klātienē, būs iespējams organizēt tikšanos klātienē, vienojoties individuāli ar savu banku un ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības.

Finanšu nozares asociācijas pārstāvji skaidroja, ka vairāk nekā 90% ikdienas pakalpojumu bankas jau šobrīd nodrošina attālināti, piedāvājot augsta līmeņa servisu visiem klientiem, vienlaikus tiem klientiem, kam ir vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikāti, arī turpmāk būs iespēja pēc iepriekšēja pieraksta apmeklēt filiāles, jo visi klientu apkalpošanā iesaistītie banku darbinieki atbildīs regulējuma prasībām. Tā kā daļa bankomātu pakalpojumu tiek piedāvāti tirdzniecības centru telpās, to pieejamību ietekmē centru darba laiki, kas ārkārtējas situācijas dēļ tiks mainīti, kā arī apmeklētāju plūsmas ierobežojumi, tostarp prasība pēc derīga Covid-19 sertifikāta.

Tādēļ asociācija aicina klientus laikus plānot skaidras naudas vai naudas iemaksas bankomātos nepieciešamību un sekot līdzi aktuālajai informācijai par apmeklētāju plūsmas organizēšanu tirdzniecības centros un izvēlēties sev pieejamos bankomātus. Vienlaikus asociācija atgādina par iespēju skaidru naudu izņemt arī tirdzniecības vietās, kurās šis pakalpojums ir pieejams, ievērojot iepriekšminētos nosacījumus.

Jautājumu gadījumos Finanšu nozares asociācija klientus aicina vērsties pie savas bankas, kas izvērtēs katru individuālo situāciju un piedāvās iespējamo risinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu