Irākas izlūkdienesti aizturējuši "Islāma valsts" bijušā līdera vietnieku (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Irākas izlūkdienesti aizturējuši teroristu organizācijas "Islāma valsts" bijušā līdera Abu Bakra al Bagdadi kādreizējo vietnieku, pirmdien paziņojis Irākas premjerministrs Mustafa al Kadimi.

Irākas pilsonis Sami Džasims Muhamads al Džaburi tika aizturēts ārpus Irākas, paziņoja premjers, detalizētāku informāciju neatklājot.

Irākas izlūkdienesti "veica sarežģītu ārēju operāciju, lai notvertu Sami Džasimu", kas atbildēja par "Islāma valsts" finansēm un bija Bagdadi vietnieks, tviterī pavēstīja al Kadimi.

Bagdadi tika nogalināts 2019.gada oktobrī ASV īpašo spēku operācijā Sīrijā.

Ar Irākas armiju saistītais medijs "Security Media Cell" publicēja fotogrāfiju, kurā redzams Džaburi pēc aizturēšanas.

2015.gadā ASV Finanšu ministrijas publiskotā informācija liecina, ka Džaburi sniedzis finansiālu atbalstu un citus pakalpojumus "Islāma valstij". Džaburi pārraudzījis teroristu organizācijas finanses, naftu un gāzi, senlietas un derīgo izrakteņu operācijas. 2014.gadā augustā Džaburi bijis otra augstākā "Islāma valsts" amatpersona Mosulā.

Irākas armija 2017.gada decembrī paziņoja par uzvaru pār "Islāma valsti", taču teroristu organizācijas locekļi turpina veikt uzbrukumus un nolaupīšanas Irākā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu