Holivudā plāno būvēt unikālu biroju ēku, ko no ārpuses apņem funikulieris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Ķīnas arhitektūras studija "MAD Architects" atklājusi dizainu biroja ēkai "The Star" Holivudā, kurā tiks iekļauts funikulieris.

22 stāvus augstā biroja ēka, kas veidota kā saplacināta sfēra, atradīsies Sanseta bulvārī, Holivudas centrā, Losandželosā.

Ēka ar nosaukumu "The Star" ir paredzēta Holivudas panorāmas pārveidošanai, un tā tiks veidota kā biroju bloks globālai izklaides kompānijai. "Holivuda jau ilgu laiku ir kultūras un radošuma centrs," sacīja Ma Yansong, "MAD Architects" dibinātājs. ""The Star" būs jauns ikonisks orientieris Holivudā un turpinās veicināt sabiedrības iedvesmu un radošumu."

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Biroju ēkai ir noapaļota forma, kas pieskaņota tuvumā esošo struktūru izliektajām formām, piemēram, Grifita observatorijai Holivudas kalnā, Kapitolija ierakstu ēkai, Holivudas bļodai un kinoteātrim.

Ēkā būs brīvdabas terases jeb "debesu dārzi" 10. un 17. stāvā, ko projektējuši "SALT Landscape Architects". Tās papildinās slēgts jumta restorāns, pasākumu telpa un skatu laukums. Augšējai telpai piekļūs funikuliera trošu sliedes, kas piegulst apaļās ēkas formai.

Kā vēsta LA Times, attīstītāji ēku iesnieguši pilsētas plānošanas nodaļai un cer pabeigt ēku līdz 2026. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu