Jaunzēlandē mediķiem un skolotājiem būs obligāti jāvakcinējas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai novērstu Covid-19 izplatību, Jaunzēlande pirmdien paziņojusi, ka lielākajai daļai veselības aprūpes nozarē strādājošo un skolotājiem būs jābūt vakcinētiem pret Covid-19 vai arī viņi nevarēs strādāt savā profesijā.

"Mēs nevaram neko atstāt nejaušības ziņā, tādēļ mēs to padarām par obligātu" prasību, paziņoja Jaunzēlandes Covid-19 lietu ministrs Kriss Hipkinss, kurš ieņem arī izglītības ministra amatu.

Ārstiem, medmāsām un citiem veselības aprūpes nozares darbiniekiem jābūt pilnībā vakcinētiem līdz 1.decembrim, bet visiem skolās strādājošiem, kas kontaktējas ar skolēniem, jābūt pilnībā vakcinētiem līdz 1.janvārim.

Jaunzēlandes Karaliskā ģimenes ārstu koledža atbalstīja obligāto vakcināciju. Tās prezidente Samanta Mērtone nodēvēja to par drosmīgu, bet nepieciešamu soli.

Vidusskolām būs arī jāreģistrē skolēnu vakcinācijas statuss.

"Vakcinācija joprojām ir mūsu spēcīgākais un efektīvākais līdzeklis aizsardzībai pret inficēšanos un slimību," uzsvēra Hipkinss.

Pirms koronavīrusa delta paveida izplatīšanās Jaunzēlande tika daudz slavēta par veiksmīgu cīņu ar Covid-19. Iedzīvotāji baudīja teju normālu ikdienas dzīvi, bet valsts robežas tika stingri kontrolētas.

Taču "Covid nulles" stratēģija sabruka, kad Oklendā tika konstatēts delta paveids, kas izplatījies uz kaimiņos esošajām provincēm.

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna sacīja, ka delta paveids ir mainījis spēles noteikumus un to nav izdevies izskaust.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu