Liepājas pašvaldība pakalpojumus klātienē sniegs tikai "zaļajā režīmā"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lai izpildītu Ministru kabineta (MK) ārkārtējās situācijas laikā pieņemtos noteikumus, ierobežotu Covid-19 izplatību un rūpētos par iedzīvotāju veselību, no rītdienas, 12.oktobra, Liepājas pašvaldības pakalpojumus varēs saņemt un sniegt tikai epidemioloģiski drošā vidē jeb "zaļajā režīmā", informēja Liepājas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Iedzīvotāji aicināti pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību sniegtos pakalpojumus izmantot attālināti. Klātienē pakalpojumus Liepājas pašvaldības administrācijas ēkā Rožu ielā 6 un Peldu ielas 5 Informācijas centrā varēs saņemt tikai apmeklētāji ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklētāji, kuriem nepieciešams saņemt izdrukātu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, tiks apkalpoti tikai pēc iepriekšēja pieraksta, pakalpojumu varēs saņemt individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros.

Ierodoties Liepājas pašvaldības iestādēs, līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam - pase vai ID karte - un derīgam vakcinācijas sertifikātam. Sertifikāta derīgums pie ieejas tiks pārbaudīts.

Lazdāne stāstīja, ka iedzīvotāji aicināti izmantot pašvaldības pakalpojumus attālināti - sazināties telefoniski, e-pastā, izmantojot pašvaldības nodrošinātos e-pakalpojumus vai atstājot iesniedzamos dokumentus pastkastē pie ēkas ieejas (iekštelpā).

Sazināties ar Liepājas pašvaldības administrāciju, Rožu ielā 6, var, zvanot pa tālruni 63 404 750 vai rakstot uz e-pasta adresi "pasts@liepaja.lv".

Ar visu pašvaldības iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību kontaktiem var iepazīties Liepājas pašvaldības mājas lapā.

Lazdāne uzsvēra, ka arī ikdienas darbs pašvaldības iestādēs tiks organizēts epidemioloģiski drošā veidā, veicinot darbu attālināti, ikdienā lietojot sejas maskas, darba sarunas un sapulces rīkojot tiešsaistes režīmā.

Visi Liepājas pašvaldības darbinieki varēs veikt savus pienākumus tikai ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un atsevišķos gadījumos - ar negatīvu testu. Darbinieka pienākums būs sākt vakcināciju un sertifikāts būs jāiegūst līdz 15.novembrim.

Tie darbinieki, kuri līdz 15.novembrim vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu nebūs ieguvuši, nevarēs pildīt savus pienākumus - ne klātienē, ne attālināti.

Tāpat arī Liepājā ārkārtējās situācijas laikā netiks rīkoti publiski pasākumi, kas veicina cilvēku pulcēšanos, līdz ar to tiek atcelta arī oktobra beigās paredzētā pastaiga "Izgaismotā Liepāja". Arī turpmākie publiskie pasākumi tiks plānoti un īstenoti tā, lai varētu ievērot valdības noteikumus un varētu nodrošināt epidemioloģisko drošu vidi.

Jau ziņots, ka valstī no šodienas līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu