Iekšlietu resorā nav informācijas par masveida atlūgumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Iekšlietu resorā patlaban nav informācijas par masveida atlūgumiem, kas sekotu pēc valdības rīkojuma par obligātu vakcinēšanos valsts un pašvaldību iestādēs, otrdien Saeimas komisijas sēdē norādīja Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins (AP).

Saskaņā ar pagājušās piektdienas valdības lēmumu - kamēr norit vakcinācijas process un vakcīnas iedarbība nav spēkā, nodarbinātajam no šī gada 13.oktobra ir pienākums regulāri veikt Covid-19 testus. Līdz 19.oktobrim derīgi ir antigēnu testu negatīvs rezultāts, kas ir ne vecāks par 72 stundām, bet līdz 20.oktobrim - derīgi ir tikai laboratoriski apstiprināti negatīvi testa rezultāti, ko apliecina ar sertifikātu.

Savukārt, ja nodarbinātais vakcināciju nav sācis vai pabeidzis līdz 15.novembrim, darba devējs nodarbināto atstādina no darba pienākumu veikšanas.

Saskaņā ar valdības lēmumu, valsts, pašvaldību iestādēs un valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās visiem nodarbinātajiem jābūt vakcinētiem līdz 15.novembrim neatkarīgi no nodarbināto darba pienākumu pildīšanas veida - attālināti vai klātienē.

Otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē Šteins teica, ka Iekšlietu ministrijas mērķis nav atlaist darbiniekus, jo kopējā vakcinācijas aptvere iekšlietu struktūrās tuvojas 70% robežai, tostarp, vakcinācijas rādītāji kāpj Valsts policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Iekšlietu nozare patlaban strādājot pie tā, lai vakcinācijas aptveri iekšlietu dienestos palielinātu, uzsvēra Šteins, un piebilda, ka viņa rīcībā nav informācijas par to, ka iekšlietu dienestu darbinieki pēc valdības lēmuma iesniegtu masveida atlūgumus.

Jau ziņots, ka līdz 7.oktobrim tobrīd Valsts policijā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pret Covid-19 vakcinējušies attiecīgi 66% un 58% strādājošo.

Finanšu izlūkošanas dienestā patlaban pret Covid-19 vakcinējušies 99% darbinieku, IeM poliklīnikā - 94%, Iekšējās drošības birojā - 91%, IeM - 89%, IeM Veselības un sporta centrā - 83%, bet Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē - 79% strādājošo.

Valsts robežsardzē vakcinējušies 70% darbinieku, Nodrošinājuma valsts aģentūrā - 68%, Valsts policijā - 66%, IeM Informācijas centrā - 60%, bet VUGD - tikai 58% strādājošo.

Kopumā iekšlietu nozarē nodarbināto skaits ar sadarbspējīgu sertifikātu ir lielāks, jo nozarē strādā arī cilvēki, kas izslimojuši Covid-19, iepriekš uzsvēra IeM.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu