Uz Dienvidu tilta pieķer Audi vadītāju, kurš lidojis ar gandrīz 240 km/h (15)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Naktī no pirmdienas uz otrdienu Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki uz Dienvidu tilta fiksēja kādu Audi brīdī, kad tā ātrums bija 238 kilometri stundā. Auto tika panākts, apturēts, un tad jau noskaidrojās, ka tas nebūt nav vienīgais gados jaunā pilota pārkāpums.

Kā liecina ieraksts Valsts policijas Facebook kontā, ātrumpārkāpējs tika pamanīts naktī uz otrdienu ap 00:40, laikā, kad Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieki veica satiksmes uzraudzību ar netrafarēto automašīnu. Vietā, kur atļauts braukt ar 70 kilometriem stundā, Audi "lidoja" ar 238 km/h, tādējādi pārsniedzot pieļaujamo robežu par 168 km/h.

Pamanot, ka ir pieķerts, Audi vadītājs pakāpeniski samazināja braukšanas ātrumu un, nobraucot no Dienvidu tilta uz Ziepniekkalna ielu, apstājās ielas malā. Pārbaudot vadītāja identitāti, izrādījās, ka pie stūres bija sēdies kāds 1997. gadā dzimis vīrietis. Turklāt viņam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Par ātruma pārsniegšanu vīrietim piespriests maksimālais naudas sods - 680 eiro, bet par braukšanu bez tiesībām - 570 eiro. Tāpat atklājās, ka transportlīdzeklim nav iegādāta tā īpašnieka obligātā civiltiesiskā apdrošināšana, kā arī nav izieta valsts tehniskā apskate un tas nav reģistrēts noteiktā kārtībā. Par šiem trim ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem kopumā tika piespriests vēl 380 eiro naudas sods.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu