Austrijā valdošās partijas korupcijas lietā aizturēta aptauju rīkotāja

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Austrijā otrdien par pierādījumu iznīcināšanu aizturēta sabiedriskās domas aptauju rīkotāja, varasiestādēm veicot pirmo arestu korupcijas lietā, kas maksāja kanclera amatu Tautas partijas (ÖVP) līderim Sebastianam Kurcam.

Korupcijas lieta izvērsusies ap apsūdzībām par daļēji sagrozītām sabiedriskās domas aptaujām, kas apmaksātas no nodokļu maksātāju līdzekļiem un tad publicētas laikrakstā, lai Kurcu atspoguļotu labvēlīgā gaismā.

Otrdien aizturētā sieviete ir sabiedrisko aptauju veicēja, par kuru varasiestādes jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka ir sākta izmeklēšana aizdomās par korupciju.

Viņa tiek turēta aizdomās, ka īsi pirms kratīšanas no sava datora cietā diska izdzēsusi datus, vēsta laikraksts "Der Standard".

Pagājušo trešdien prokuratūra vairākās vietās, kas ir saistītas ar valdošo ÖVP, veica kratīšanu lietā par apsūdzībām, ka no 2016. līdz 2018.gadam nauda no Finanšu ministrijas līdzekļiem tērēta pētījumu apmaksai.

Lietā figurē Kurcs un vēl deviņi cilvēki, arī aptauju veicēja, kā arī trīs organizācijas, norādīja prokuratūra.

Kurcs sestdien paziņoja, ka atkāpjas no amata. Viņš demisionējis saistībā ar korupcijas skandālu. Kanclera amatā pirmdien stājās līdzšinējais ārlietu ministrs Aleksandrs Šallenbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu