Fetels: Pirmajai formulai jākļūst videi draudzīgākai (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels
Sebastjans Fetels Foto: Reuters/ScanPix

Četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions vācietis Sebastians Fetels neapsver iespēju pēc sportista karjeras beigām kļūt par sporta reportieri un paudis pārliecību, ka F-1 ir jāmainās, lai kļūtu par videi draudzīgāku sporta veidu.

"Neesmu pārliecināts, ka politika būtu man īstā vieta," par dzīvi pēc sportista karjeras beigām viņš sacījis otrdien laikrakstā "Neuen Osnabruecker Zeitung" publicētā intervijā. "Paskatieties, cik man gadu. Vēl desmit gadus es vairs nebraukšu," viņš uzsvēris.

"Protams, ka es domāju par to, kas būs pēc Pirmās formulas," Fetels atzina.

"Vieglākais ceļš būtu kļūt par reportieri kādā televīzijas raidsabiedrībā un nākamos gadus palikt vienā vietā. Neredzu, ka es to varētu," klāstija sportists.

34 gadus vecā vācieša līgums ar F-1 komandu "Aston Martin" noslēgts vismaz uz vēl nākamo sezonu.

Viņš nav izslēdzis iespēju pēc sportista karjeras beigām turpināt darboties F-1 sistēmā, kā arī izteicis interesi par cīņu pret klimata pārmaiņām.

"Pirmā formula nav videi draudzīga, par to nav nekādu jautājumu," teica Fetels. "Tomēr mēs dzīvojam laikos, kad pastāv tehnoloģijas un iespējas Pirmo formulu padarīt videi draudzīgāku, vienlaikus nezaudējot baudījumu un aizrautību," viņš turpināja.

"Pašlaik ir diskusijas, ka Pirmās formulas nākotne varētu mainīties. Tas būtu svarīgi," sportists teica, atzīstot, ka "pretējā gadījumā nebūšu optimists. Ja nekas nemainīsies, Pirmā formula varētu aiziet nebūtībā".

Šajā F-1 sezonā Fetels nevienā posmā nav uzvarējis, kopvērtējumā pašlaik ieņemot 12.vietu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu