Trešdien gaiss iesils līdz +12 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

13. oktobra rītā Latvijas lielākajā daļā ir dūmaka vai migla, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Plkst.5 sliktākā redzamība novērojumu stacijās bija 140 metri Gulbenē, 170 metri Dagdā, 230 metri Zosēnos un 330 metri Daugavpilī.

Vietām valstī nedaudz īslaicīgi līst, vietām debesis skaidrojas. Lielākais nokrišņu daudzums otrdien bija 26 milimetri Liepājā.

Gaisa temperatūra rīta agrumā +1..+6 grādi. Valda bezvējš un lēns vējš, galvenokārt dienvidu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ir dūmaka un miglas vāli, pūš viegls dienvidu vējš, gaisa temperatūra +4..+6 grādi.

Trešdien vietām Latvijā gaidāms lietus, pārsvarā neliels un īslaicīgs, bet lokāli - galvenokārt piekrastes novados - iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā dažviet saglabāsies migla. Dienas gaitā valsts lielākajā daļā uzspīdēs saule. Vējš pārsvarā būs lēns. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+12 grādiem.

Rīgā iespējama migla un neliels īslaicīgs lietus, starp mākoņiem parādīsies saule, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz +10..+11 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1008-1011 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +8,2 grādiem Pāvilostā līdz +12,8 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.oktobrī bija +31..+32 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -13 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu